تولید بذر ارزن و سورگوم مقاوم به گرما و خشکی در راستای افزایش ضریب خود اتکایی در علوفه
عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی گفت: در حال حاضر روی ۷۴ واریته ارزن و سورگوم به مقاوم به گرما و خشکی کار میشود و تا بذر آنها در کشور تولید و جایگزین سایر علوفههای رایج شود.
به گزارش خبرنگار ایانا، بابک ناخدا روز سهشنبه در بازدید خبرنگاران از مجتمع کشت و صنعت صفاری شهرستان ورامین گفت: با توجه به تغییر اقلیم به دنبال این هستیم تا گیاهان کم آب بر جایگزین گیاهان پر آب بر شوند. تا گیاهان در خشکی، تنش های گرمایی و تنشهای شوری بتوانند شرایط سخت محیط را تحمل کنند عملکرد مطلوب داشته باشند.
وی افزود: همچنین کشاورز نیز با استفاده از آب کمتر و در شرایط خشکی بهره اقتصادی بالاتری ببرد و محیط زیست نیز حفظ شود.
در مزرعه نوآوری روستای چالتاسیان شهرستان ورامین برنامهریزی شده تا در مناطقی که ذرت علوفهای توانایی کشت ندارد و گرم و خشک است این گیاهان شامل ارزنها و سورگومها کشت شوند و در این مزرعه دامنه تنوع گیاهی ارزنها شناسایی میشوند.
که در بین آنها ارزنهای مرواریدی دانهای و علوفهای که جایگزین ذرت علوفهای میشوند آب کمتر، پرتئین بیشتر و میانگین آب کمتری دارند و به راحتی از ارزن علوفهای ۱۳۰ تا ۱۶۰ تن علوفه میگیریم و با استفاده از آنها ضریب خود اتکایی در علوفه افزایش مییابد.
ناخدا بیان کرد: سورگومهای علوفه ای دانه ای و شیرین هستند همچنین ارزن علوفه ای میتواند جایگزین ذرت علوفهای شود و دام بهصورت تازه خوری، سیلویی و خشک خوری مصرف کند.
ارزن مرواریدی و سورگوم بدون گلوتن در سفره های مردم
عضو هیات علمی پژوهشگاه بیوتکنولوژی خاطرنشان کرد: با تولید سورگوم و ارزن مرواریدی ضریب خود اتکایی علوفه افزایش مییابد و جایگزین خوراک دام و طیور میشوند همچنین این محصولات فاقد گلوتن هستند و در نظر داریم برای اولین بار ارزن و سورگوم به سفره مردم برود و وارد جیره غذایی شود. زیرا برای سلامت مردم بسیار اهمیت دارند و بسیار مفید هستند همچنین به دلیل مصرف بسیار کم آب به محیط زیست آسیب نمیزند برای کشاورزان بسیار صرفه اقتصادی دارد.
ناخدا با بیان این برنامه ما این است که غذای سالم و مغذی و فرا سودمند در اختیار مردم بگیرد، افزود: این نوع ارزن مرواریدی و سورگوم برای مادران شیرده و بیماری سلیاک بسیار مفید است و دارای انواع ترکیبات ضد سرطان هستند، همچنین برای بیمارانی که از دیابت رنج میبرند بسیار اهمیت دارد. همچنین میتواند جایگزین مناسبی به جای گندم در شیر نوزادان باشد.
۵۵ درصد شیر نوزادان کشور در مجموعه صفاری تولید میشود
مصطفی نجفی پژوهشگر مرکز کشت و صنعت صفاری در خصوص مجموعه تصفیه فاضلاب این مرکز گفت: در این مجموعه روزی حدود ۸۰۰ متر مکعب فاضلاب کارخانه شیر و گاوداری بازچرخانی میشود.
وی ادامه داد: این آب باید تمام استاندارهای محیط زیست را داشته باشد تا بتوان در بخش کشاورزی استفاده شود.
همچنین نجفی در توضیح واحد دامپروری مجموعه بیان کرد: دو واحد دامپروری مرکز کشت و صنعت صفاری ۵۵ درصد شیر نوزاد کشور را تامین میکند.
وی اضافه کرد: این مجموعه ۱۲ هزار راس گاو دارد که در خصوص انتقال جنین، اصلاح و … فعالیت میکند و ارتباط زیادی با دانشگاهها و دامپزشکیها دارد. در این مجموعه دام یک موجود بیولوژیک است و یک کارخانه بیولوژیک است.
نجفی بیان کرد: در این مجموعه روی نژاد گوشتی کار میشود و عدم وابستگی به نهادههای دامی برای تلقیح دام نیز فعالیت میشود. بسیاری از فارغالتحصیلان از مراکز دانش در این مرکز جذب میشوند.
دیدگاه تان را بنویسید