رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور:
استفاده از آبهای نامتعارف در تولید پنبه نتیجه خوبی داشته است
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور خشکسالی و کاهش بارندگی را از چالشهای مهم پیش روی تولیدکنندگان پنبه دانست و گفت: استفاده از آبهای نامتعارف نظیر آبهای شور در کشت و تولید پنبه ضروری است.
به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان تات، قربان قربانی نصرآباد در سومین همایش بینالمللی دانش، صنعت و تجارت پنبه با اشاره به این که در ۷۵ کشور و پنج قاره دنیا پنبه کشت میشود، اظهار کرد: در اقصی نقاط جهان ۳۵۰ میلیون هکتار پنبه کشت میشود که از سطح این اراضی بالغ بر ۲۵ تا ۲۶ میلیون تن الیاف تولید میشود.
وی با بیان این که سرانه مصرف الیاف پنبه در کشور ۳.۲ و در دنیا ۴.۲ کیلوگرم است، افزود: در بیش از ۷۰ درصد کشورهای دنیا به کشاورزان پنبهکار یارانه داده میشود تا بتوانند این صنعت را حفظ کنند.
رییس موسسه تحقیقات پنبه کشور نوسانات تولید، افزایش دما، خشکسالی و کاهش بارندگی، بروز آفات جدید و کاهش کیفیت خاک را از جمله چالشهای تولید پنبه در کشور برشمرد و تصریح کرد: برداشت غیرمکانیزاسیون و به تبع آن وجود الیاف غریبه در پنبههای برداشت شده از دیگر مسایل صنعت پنبه کشور است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با تأکید بر اقتصادی شدن تولید پنبه در کشور گفت: یک کارگر در بهترین حالت روزانه ۵۰ کیلوگرم ولی دستگاه مکانیزاسیون ۲۸ هزار کیلوگرم یعنی ۵۶۰ برابر برداشت پنبه دارد.
قربانی با اشاره به استفاده از بذرهای اصلاح شده و افزایش عملکرد یک تن در هکتار پنبه در مزارع گلستان تصریح کرد: با این افزایش عملکرد بیش از ۴۰ میلیارد ریال در مصرف آب صرفهجویی میشود.
رییس مؤسسه تحقیقات پنبه کشور استفاده از آبهای نامتعارف نظیر آبهای شور و زهآبها و تصفیهخانه صنعتی و شهری را راهکار مناسب برای تأمین آب مورد نیاز کشت پنبه دانست و افزود: در زمینه استفاده از آبهای غیرمتعارف تحقیقات زیادی در مؤسسه تحقیقات پنبه صورت گرفته و به نتایج خوبی دست یافتهایم.
وی با اشاره به این که ۱۴ رقم بذر پنبه در کشور تولید و دو رقم جدید آن در مقابله با آفت مقاومسازی شده است، گفت: به دنبال تولید پنبههای رنگی و باکیفیت که مورد استفاده کارخانههای نخریسی و پارچهبافی بوده، هستیم.
قربانی با بیان این که بیش از ۱۰۰ مقاله به این همایش ارسال و پس از بررسی و داوری، حدود ۸۰ مقاله به صورت پوستری و ۲۵ مقاله نیز در قالب مقاله کلیدی جهت ارائه در همایش مورد پذیرش نهایی قرار گرفت، افزود: در این همایش پژوهشگران و اندیشمندان ایرانی و خارجی از کشور ترکیه، تونس، هندوستان، آرژانتین، برزیل، پاکستان و ازبکستان بهصورت وبیناری، حضوری و پوستری مطالب خود را ارائه خواهند داد.
دیدگاه تان را بنویسید