سهم مزارع طیور در کاهش مصرف انرژی/ مرغداری‌ها سیستم‌های تهویه و گرمایش را بهینه‌سازی کنند

تهران- ایانا- رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور با اشاره به امکان کاهش 20 درصدی مصرف انرژی در مزارع پرورش طیور، از اجرای طرح آرمایشی کاهش مصرف انرژی توسط محققین این موسسه خبر داد.

سهم مزارع طیور در کاهش مصرف انرژی/ مرغداری‌ها سیستم‌های تهویه و گرمایش را بهینه‌سازی کنند

حسن خمیس آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با تاکید بر تاثیر بهینه‌‌سازی سیستم‌های گرمایش و تهویه در مرغداری‌ها ب کاهش مصرف انرژی در کنار افزایش تولید گفت: بهینه‌سازی این سیستم‌ها نه تنها به صرفه‌جویی در هزینه‌های انرژی منتج می‌شود، بلکه تأثیر مستقیمی بر عملکرد اقتصادی مزرعه خواهد داشت.

وی افزود: محققان بخش علوم دامی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، در خصوص بهینه سازی مصرف انرژی در واحدهای پرورش طیور، طرح آزمایشی را اجرا کرده‌اند که می‌تواند با راهکارهای ارائه شده تا حدود 20 درصد مصرف انرژی در مزارع را کاهش دهد.

 

استفاده از هیترهای تابشی

وی بیان کرد: در فصول سرد سال، دما در داخل سالن‌های طیور باید در حدی تنظیم شود که از استرس حرارتی جلوگیری شده و به پرندگان اجازه دهد تا به راحتی به فعالیت‌های طبیعی خود ادامه دهند. گرمایش بیش از حد یا زیر حد استاندارد می‌تواند منتج به کاهش رشد و تولید مزارع طیور شود.

خمیس آبادی استفاده از سامانه‌های گرمایشی تابشی، که گرما را بدون این که هوای سالن را به‌طور غیرضروری گرم کنند؛ مستقیما به سطح زمین منتقل می‌کنند را بسیار کارآمد و اقتصادی دانست و گفت: تحقیقات نشان داده‌اند که استفاده از هیترهای تابشی می‌تواند به نحو مؤثری مصرف انرژی را کاهش دهد.

 

عایق‌کاری و طراحی بهینه سالن‌ها

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور عایق‌کاری دیوارها، سقف‌ها و کف‌ها یکی از روش‌های مؤثر در بهینه‌سازی مصرف انرژی دانست.

وی ادامه داد: عایق‌کاری مناسب باعث می‌شود که در فصول سرد، دما در داخل سالن به‌خوبی حفظ شده و در فصول گرم، حرارت کمتری به داخل سالن وارد شود. این اقدام، نیاز به سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی و به تبع آن، مصرف انرژی را به شکل محسوسی کاهش خواهد داد.

 

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر

خمیس آبادی با توصیه استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند پنل‌های خورشیدی گفت: این منابع نه تنها در بلندمدت پایدار و مقرون به صرفه هستند، بلکه به بهینه‌سازی سیستم‌های تهویه و گرمایش نیز کمک کرده و در عین حال اثرات زیست‌محیطی را کاهش می‌دهند. البته با توجه به محدودیت‌های این پنل‌ها، بهره‌برداران باید با توجه به شرایط پرورشی، منطقه جغرافیایی و فضای موجود، در خصوص استفاده یا عدم استفاده از پنل‌های خورشیدی تصمیم‌ بگیرند.

 

استفاده از فناوری‌های هوشمند و مدیریت انرژی (EMS)

وی سامانه‌های مدیریت هوشمند انرژی که به‌منظور کنترل و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای پرورشی طراحی شده‌اند را بسیار کارآمد قلمداد کرد و گفت: با بهره‌گیری از این سامانه‌ها، با جمع آوری داده‌های مربوط به مصرف انرژی دستگاه‌های مختلف مانند سیستم‌های تهویه، گرمایش، روشنایی و تجهیزات کشاورزی، الگوریتم‌های هوشمندی را برای بهینه‌سازی مصرف انرژی پیاده‌سازی کرده، و میزان مصرف انرژی در فرآیندهایی نظیر پمپاژ آب، تهویه و روشنایی را کاهش می دهند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید