در گفتگو با ایانا مطرح شد:
تبدیل اقتصاد خودمصرفی روستا به اقتصاد کشاورزی با ایجاد تعاونی زنان
مدیرکل دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونیها و تشکلهای سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران با تاکید بر اینکه تعاونیهای زنان میتوانند قابلیت روستا را به عملکرد تبدیل کنند، تصریح کرد: زنان روستایی اقتصاد خود مصرفی روستا را به اقتصاد کشاورزی تبدیل میکنند.

بیژن جهان پناه مدیرکل دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونیها و تشکل های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به این که تعاونی روستایی زنان بزرگترین شبکه ساختارمند حقوقی زنان در کشور است، گفت: این شبکه برای پیگیری فعالیتهای گروهی زنان روستایی تحت شبکه حقوقی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: تعاونی زنان روستایی در سال ۷۲ پس از شکلگیری اساسنامه و تصویب آن توسط هیئت مدیره سازمان تعاون روستایی ایران، از سال ۷۴ آغاز به فعالیت کرده است.
به گفته جهان پناه، در حال حاضر ۳۴۵ تعاونی زنان روستایی در کشور وجود دارد که بیش از ۴۰ هزار نفر عضو دارد.
وی درباره فعالیت تعاونی روستایی زنان در کشور، گفت: این تعاونیها اکثرا خانوادگی هستند و کشاورزی خانوادگی دارند.
به گفته مدیرکل دفتر توسعه، آموزش و ترویج تعاونیها و تشکل های سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، عمده فعالیت تعاونی روستایی زنان در حوزه صنایع تبدیلی، تکمیلی، صنایع دستی، بوم گردی، گردشگری، بازاریابی و تجارت نوین است.
وی تصریح کرد: هرساله تعاونیهای روستایی ارزشیابی میشوند و تعاونی زنان در این ارزشیابیها نشان داده که خودباوری، مشارکت و آموزش پذیری بیشتری دارند؛ همچنین آمادگی پذیرش روند نو در حوزه تعاونی روستایی زنان بالاتر است و از سلامت روند در فعالیت برخوردارند.
جهانپناه با تاکید بر اینکه تعاونیهای زنان میتوانند قابلیت روستا را به عملکرد تبدیل کنند، تصریح کرد: زنان روستایی اقتصاد خود مصرفی روستا را به اقتصاد کشاورزی تبدیل میکنند.
وی با اشاره به تعامل تعاونی زنان روستایی با سایر بخشهای تخصصی در این حوزه، گفت: تعاونی زنان روستایی با فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، معاونت توسعه روستایی نهاد ریاست جمهوری اسلامی ایران، معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ارتباط هستند.
به گفته وی سال گذشته ۱۷ تعاونی زنان تقاضای تاسیس داشتند که روند تشکیل آن در حال شکل گیری است.
اتحادیه سراسری زنان روستایی شکل میگیرد
وی با اشاره به اینکه به دنبال ایجاد اتحادیه سراسری زنان روستایی هستیم، تصریح کرد: با تشکیل اتحادیه ملی در این بخش، نقش آفرینی زنان در روستاها افزایش می یابد و ما در این زمینه به دنبال ایجاد کسب و کارهای کوچک روستایی هستیم.
جهانپناه با اشاره به این که با شکلگیری کسب و کارهای کوچک زنجیره ارزش در روستا شکل خواهد گرفت، یادآور شد: این مهم سبب می شود تا خام فروشی از بین میرود و صنایع تبدیلی و تکمیلی کوچک متناسب با منطقه ایجاد میشود.
وی درباره بازاریابی و فروش تولیدات روستایی زنان گفت: برای بازاریابی و فروش اینترنتی تفاهمنامهای با برخی از سامانههای فروش اینترنتی منعقد شده تا از طریق تجارت الکترونیک محصولات آنها را به فروش برسد.
ساناز بردبار
دیدگاه تان را بنویسید