نخیلات استان بوشهر در معرض کنههای تار عنکبوتی قرار دارد
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: کنههای تار عنکبوتی خرما بهعنوان یکی از آفات نخیلات، نخلهای استان را تهدید میکند.
به گزارش خبرنگار ایانا در بوشهر، احمد سبحانی بیان کرد: گرم شدن تدریجی هوا، کاهش رطوبت نسبی و آغاز فصل وزش بادهای گرم و خشک از دلایل بروز آفات کنههای تار عنکبوتی خرما در استان بوشهر است.
وی افزود: تشخیص بهموقع و مناسب این آفت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در صورت سمپاشی به موقع میتوان از بروز خسارتهای بیشتر توسط این آفت جلوگیری کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد: این آفت باعث افت کمی و کیفی محصول خرما میشود زیرا کنههای تار عنکبوتی خرما از شیره بافت برگهای جوان و به خصوص میوههای نارس خرما تغذیه میکند.
سبحانی توضیح داد: در اثر آفت تار عنکبوتی اندازه میوههای خرمای آسیب دیده کوچک میماند و همچنین با خروج مواد قندی و شیره نباتی از میوه خرما، پوست میوه نیز سخت و خشک میشود.
وی یادآور شد: کنهها در زیر تارها تخمریزی کرده و فعالیت دارند و هنگام طغیان این آفت خوشههای خرما منظرهای غبارآلود به خود گرفته و میوهها به رنگ قرمز تیره در آمده و چروکیده و نامرغوب میشوند.
سبحانی ادامه داد: نخیلات استان بوشهر در معرض تهدیدهای مختلف و متنوعی هستند که باید با اصول مناسب با آنها مقابله کرد.
وی با اشاره به آلودهشدن پاجوشهای نخیلات به آفت چوبخوار خرما گفت: این آفت موجب بروز برخی بیماریهای قارچی در تنه نخیلات شده و همین امر خسارت را دوچندان کرده است.
استان بوشهر سالانه ۱۷۵ هزار تن خرمای تولید میکند که از این میزان حدود ۳۰ هزار تن صادر میشود.
خبرنگار: محمد بحرینی
دیدگاه تان را بنویسید