۸۶۸ سازه آبخیزداری در استان بوشهر وجود دارد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: ۸۶۸ سازه آبخیزداری با حجم مخزن ۳۵ میلیون متر مکعب و حجم استحصال ۱۳۵ میلیون متر مکعب در این استان اجرا شده است
عبدالحسین گرشاسبی بیان کرد: سطح تحت تاثیر سازههای آبخیزداری استان بوشهر ۴۸۴ هزار هکتار است که قادر به جلوگیری از خروج یک میلیون و ۲۸۰ هزار متر مکعب رسوب از حوزههای استان بوشهر است.
وی یادآور شد: ۱۴۵ هزار هکتار عملیات بیولوژیک و بیومکانیک در سطح حوزههای آبخیز استان بوشهر اجرا شده است.
گرشاسبی ادامه داد: اعتبارات آبخیزداری استان بوشهر در سال جاری از محل ردیف ملی ۴۶۰ میلیارد ریال و استانی نیز ۷۲۸ میلیارد ریال مصوب شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر افزود: پارسال در قالب تفاهم نامه با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) ۲۲ میلیارد و ۵۰ میلیون ریال برای اجرای عملیات آبخیزداری در سطح ۶۳۰ هکتار از حوزه های آبخیز استان منعقد شد که در قالب این تفاهم نامه ۷۲۶ هزار متر مکعب سنگ و ملات، ۱۲۴ هزار متر مکعب گابیون ، ۱۵۴ هزار هکتار بیومانیک و ۴۰۰ هزار هکتار نیز بیولوژیک احداث شد.
وی گفت: امسال نیز از محل اعتبارت قرارگاه جهادی مبلغ هزار میلیارد ریال تخصیص در نظر گرفته شده است که از این مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال برای اجرای ۴۴۰ هکتار عملیات بیولوژیک و ۱۶۴ هکتار عملیات بیومانیک و مبلغ ۸۰۰ میلیارد ریال برای اجرای ۳۰ هزار متر مکعب عملیات مکانیکی در سطح ۴۰ حوزه آبخیز مطالبه شده هزینه خواهد شد.
گرشاسبی خاطرنشان کرد: کنترل سیلاب و کمک به تغذیه سفره های آب زیرزمینی ، کنترل فرسایش ، رسوب و جلوگیری از ورود رسوبات به مخازن سدهای وزارت نیرو، ایجاد بستر مناسب برای استقرار پوشش گیاهی، بهبود وضعیت درآمدی آبخیزنشینان و جلوگیری از مهاجرت و جلوگیری از آسیب رسیدن به شهرها و تاسیسات زیربنایی از جمله راهها و پلها از اهداف اجرای طرحهای یادشده است.
وی افزود: تا دهه فجر امسال ۵۵ سازه آبخیزداری در اقصی نقاط استان بوشهر وارد مدار فعالیت میشود.
گرشاسبی یادآور شد: استان بوشهر براساس تقسیم بندی کدینگ سازمان منابع طبیعی و آبخیز داری کشور شامل ۲۷۶ حوزه آبخیز است که تاکنون در ۱۳۵ حوزه آبخیز با وسعت یک میلیون و ۱۵۱ هزار و ۴۸۶ هکتار مطالعه شده و آماده اجرای عملیات آبخیزداری است.
خبرنگار: محمد بحرینی
دیدگاه تان را بنویسید