ترجمه اختصاصی ایانا از یورونیوز:
تبعات جنگلزدایی گسترده در برزیل
این روزها، بسیاری ازتحلیلگران حوزه زیست محیطی در برزیل از عواقب و تبعات سخت جنگلزدایی در آمازون سخن میگویند، روندی که طی سالهای گذشته رخ داده اما آثار و تبعات آن در زمان حال و آینده گریبانگیر بسیاری از شهروندان این کشور و حتی دیگر شهروندان حوزه کارائیب و آمریکای لاتین خواهد شد.
به گزارش ایانا از یورونیوز، جنگلزدایی در سراسر برزیل بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ میلادی یعنی در زمان ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو به شکل چشمگیری افزایش یافت و در این میان گسترش دامداری عامل شماره یک آن بود .بر اساس تحقیق جدیدی که روزنامه گاردین نتایج آن را منتشر کرده، بیش از ۸۰۰ میلیون درخت در جنگلهای آمازون تنها در طول 6 سال برای پاسخگویی به نیاز موجود در بازار فروش گوشت گاو برزیل قطع شده است.
این در حالی است که کارشناسان و متخصصان علوم زیست محیطی، پیشتر به دفعات دربارۀ اهمیت حفظ محیطهای جنگلی برای مبارزه با بحران تغییرات آب و هوایی هشدار داده بودند .این پروژه تحقیقی که بهطور مشترک توسط سازمان غیردولتی بریتانیایی «دفتر روزنامهنگاری تحقیقی»، روزنامه گاردین و دو سازمان رسانهای دیگر به نامهای «گزارشگر برزیل» و «داستانهای ممنوعه» انجام شده است، نشان داد که وسعت بالای جنگلزدایی در آمازون بهطور سیستماتیک با مشاغل دامداری و پرورش گاو در برزیل مرتبط است. آن هم در حالی که صنعت گاوداری و تولید گوشت گاو برزیل همواره متعهد شده بود که برای ایجاد مراتع پرورش گاو، اقدام به جنگلزدایی نکند اما شواهد موجود نشان میدهد که کمترین توجهی نسبت به این موضوع نشده است!
دادههای جمعآوری شده نشان میدهد ۱.۷ میلیون هکتار (۴.۲ متر هکتار) از جنگلهای آمازون که در نزدیکی کارخانههای تولید گوشت و مراکز صنعتی صادرکننده گوشت گاو به سراسر جهان واقع شدهاند، از بین رفته است.
این تحقیق بخشی از پروژۀ «برونو و دام» (Bruno and Dom project) است که از نامهای کوچک برونو پریرا (کارشناس مردمی بومی در برزیل) و دام فیلیپس (روزنامهنگاری که مدتها با گاردین همکاری میکرد) الهام گرفته شده است؛ به گزارش گاردین هر دو فرد یاد شده سال گذشته در آمازون کشته شدند. جنگلزدایی در سراسر برزیل بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۲ میلادی در زمان ریاست جمهوری ژائیر بولسونارو به شکل چشمگیری افزایش یافت و در این میان گسترش دامداری عامل شماره یک آن بود. دولت جدید برزیل به ریاست لوئیز لولا داسیلوا اما قول داده است که جلوی این روند را بگیرد و از تخریب بیشتر جنگلها جلوگیری کند.
محققان شاغل در یک دفتر مشاورهای موسوم به AidEnvironment از تصاویر ماهوارهای، سوابق جابهجایی دام و سایر دادهها برای محاسبه تخمینی وسعت تخریب مناطق جنگلی آمازون طی 6 سال، بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ در هزاران مزرعه پرورشی نزدیک بیش از ۲۰ کشتارگاه استفاده کردند. تحقیقات همچنین نشان داد که تمام کارخانههای تولید گوشت گاو در این مناطق، تحت مالکیت سه شرکت صادرکننده بزرگ گوشت گاو برزیل به نامهای «مارفریگ»، «جِی بی اس» و «مینِروا» هستند. محققان برای یافتن مزارعی که مستعد تامین خوراک کشتارگاه بودند به «مناطق خرید» توجه میکردند که با معیارهای مختلف از جمله اتصال به شبکه حمل و نقل و کسب اطلاعات از طریق گفتوگو با نمایندگان کارخانهها شناسایی شده بودند. تحقیقات نشان داد که تمامی این کارخانهها بهطور گسترده در زمینه صادرات گوشت گاو به مناطق مختلف از جمله به اتحادیه اروپا، بریتانیا و چین که بزرگترین خریدار گوشت گاو برزیل در جهان است، فعال هستند.
دیدگاه تان را بنویسید