ایران، رتبه دوم ظرفیت تولید شترمرغ در جهان

کارشناس امور طیور بومی و سایر ماکیان اداره سایر ماکیان معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: ایران بعد از آفریقا، رتبه دوم ظرفیت پرورش شترمرغ در جهان را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر حدود نیمی از این ظرفیت غیرفعال است.

ایران، رتبه دوم ظرفیت تولید شترمرغ در جهان

حسین سرابندی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا ضمن اعلام این موضوع بیان کرد: ظرفیت مجموعه مزارع پرورش شترمرغ دارای مجوز در کشور ۵۶۲ واحد پرواری است که معادل ۱۴۶ هزار قطعه، ۱۷۰ واحد مولد معادل هشت هزار قطعه و ۴۰۳ واحد توأم معادل ۳۰۰ هزار قطعه است.

وی افزود: انواع محصولات شترمرغ شامل پوست، گوشت، روغن، پر، پوسته تخم شترمرغ، پوست پا و چشم شترمرغ برای مصرف در صنایع آرایشی هستند. درصورتی‌که کیفیت تولید و شرایط صادرات مطلوب باشد، بیشترین درآمد صادراتی محصولات شترمرغ، از پوست و پر این حیوان است و در بازار داخل، گوشت شترمرغ بیشترین درآمد را دارد.

سرابندی ادامه داد: سرمایه‌گذاری پرورش شترمرغ در کشور، توسط بخش خصوصی و در برخی موارد، به‌خصوص در فراوری و صنایع تبدیلی وابسته به محصولات شترمرغ تولید توسط بخش دولتی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی انجام‌شده است.

وی در پاسخ به این سؤال خبرنگار ایانا که دلیل وقفه در تولید شترمرغ، بعد از سرمایه‌گذاری‌های کلان و ظرفیت‌سازی‌های انجام‌شده چیست، گفت: پیشرفت این صنعت رابطه مستقیم با تولید محصول باکیفیت و صادرات دارد. وقفه‌ای که در صادرات به دلیل وقوع تحریم و همچنین پاندمی کرونا اتفاق افتاد، عوامل اصلی کاهش رشد این صنعت در کشور بودند.

سرابندی اضافه کرد: ضمن این‌که انسجام‌بخش خصوصی و همراهی در تشکیل یک تشکل ملی به‌منظور هماهنگی در اقدامات برنامه‌ریزی‌شده، با رویکرد خوداتکایی و تولید صادرات محور، به رشد این صنعت کمک شایانی خواهد کرد. یکی از مشکلات اصلی صنعت شترمرغ نبود کشتارگاه صنعتی شترمرغ در کشور است. در حال حاضر در استان خراسان کشتارگاه صنعتی شترمرغ احداث‌شده ولی این مشکل در سایر نقاط کشور به قوت خود باقی است.

کارشناس امور طیور بومی و سایر ماکیان معاونت امور تولیدات دامی، در ارتباط با برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی در توسعه صنعت پرورش شترمرغ گفت: در حال حاضر این صنعت فاقد انجمن و یا اتحادیه نسجم است. تشویق و ترغیب به سرمایه‌گذاری و تکمیل و ایجاد زنجیره کامل تولید شترمرغ با فراوری محصولات توسط وزارت جهاد کشاورزی پیگیری می‌شود.

سرابندی ادامه داد: همان‌طور که گفته شد ایران رتبه دوم ظرفیت پرورش شترمرغ در دنیا را دارد. با ایجاد زنجیره تولید، شناسایی بازارهای صادراتی و همچنین تمرکز بر اهمیت وجود تنوع منابع پروتئینی در سفره مصرفی خانوار درنظرگرفتن گوشت شترمرغ به‌عنوان جایگزین گوشت قرمز و همین‌طور ارزش‌افزوده بالای محصولات فراوری‌شده وابسته به شترمرغ با اتکا به فعالیت بخش خصوصی، امیدواریم بتوانیم در صنعت پرورش شترمرغ به دستاورد قابل‌توجهی دست پیدا کنیم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید