معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد:

طرح شیر مدرسه، اقدامی برای تکمیل ظرفیت خالی صنعت

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت ضمن تاکید بر اهمیت افزایش بهره‌وری صنایع لبنی در قالب تولید صنعتی، احیای طرح شیر مدرسه را اقدامی برد_برد با هدف فعال کردن ظرفیت خالی صنایع لبنی و همچنین تغذیه مناسب نسل آینده ساز کشور دانست.

طرح شیر مدرسه، اقدامی برای تکمیل ظرفیت خالی صنعت

به گزارش خبرنگار ایانا، محمد مهدی برادران در دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته که امروز در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد گفت: ما اعلام کرده‌ایم اصناف تولیدی می‌توانند از تمام مزایا با عضویت در شهرک‌های صنعتی استفاده کرده و به سمت صنعت میل کنند. اما وقتی بحث تولید صنعتی به میان می‌آید، آنچه انتظار می‌رود ارتقاء بهره‌وری در قالب تولید انبوه، تسهیل تامین مواد اولیه و بازار رقابتی است؛ و خروجی صنعت باید قیمت رقابتی، کیفیت مناسب بهداشتی، و تنوع سبد محصول باشد.

وی افزود: اینکه ما زنجیره‌هایی را به صورت ناقص مستقر کنیم و ظرفیت‌های بلا استفاده زیادی در صنعت داشته باشیم، ما را از موضوع بهره‌وری، نوآوری و رقابت دور می‌کند.

برادران در ادامه به مشکل تعدد پروانه‌های مورد نیاز برای تولید پرداخت و گفت: در اکثر کشورها، واحد صنفی تولیدی با دریافت یک پروانه می‌تواند ۷۰۰ محصول تولید کند. دستیابی به چنین شرایطی ایده‌آل ماست و اگر قرار بر نظارت‌های تکمیلی توسط سایر دستگاه‌ها باشد، باید در چهارچوب یک تفاهم و یک سند باشد تا از بوروکراسی‌های متعدد بین دستگاهی به‌ویژه در حوزه دستگاه‌های دولتی خودداری شود. این انتظار به حق جامعه صنعتی است.

وی دغدغه مهم دیگر را رفع تعهد ارزی در حوزه صادرات دانست و گفت: ما در پیشنهادات خود به مجموعه همکاران بانک مرکزی درخواست کرده‌ایم که حداقل در صادرات به برخی از کشورهای منطقه، تعهد ارزی حذف شود.

معاون وزیر صمت با اشاره به سهم ۲۲ درصدی لبنیات از صنایع غذایی گفت: حدود ۵۷۵ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در صنعت لبنیات فعالیت می‌کنند که ظرفیت اسمی ثبت شده آنها ۱۳ میلیون تن، با سرمایه‌گذاری ۷۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۴۲ هزار نفر است، که در حال حاضر تنها شش و نیم میلیون از این ظرفیت فعال است.

وی افزود: شیر پاستوریزه ۳۰ درصد، پنیر ۲۵ درصد، انواع ماست ۲۰ درصد، شیر خشک ۱۲ درصد، دوغ ۴ درصد، و بستنی، خامه، کره و کشک ۸ درصد از تولید صنایع لبنی را به خود اختصاص می‌دهند.

برادران ادامه داد: صادرات محقق شده توسط صنایع لبنی ۱۷ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ماقبل ۴۵ درصد رشد داشته است. این نشان دهنده ظرفیت‌های مغفول مانده زیادی در کاهش ارزبری در حوزه شیر خشک وارداتی کودک، آنزیم‌ها و سایر افزودنی‌های صنایع غذایی است.

وی افزود: قریب به دو درصد اشتغال کشور در این حوزه تعریف شده است. سهم صنایع لبنی ۰.۷ (هفت دهم درصد) درصد از صنعت کشور را با ۱.۴ (یک و چهار دهم درصد) سرمایه‌گذاری به خود اختصاص داده است.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، با اشاره به موضوع پیشنهاد طرح شیر مدرسه توسط انجمن لبنی گفت: این یک پیشنهاد برد-برد است که هم می‌تواند ظرفیت‌های خالی صنعت را فعال کند و هم نیاز نسل آینده‌ساز کشور را که ممکن است درصد عمده‌ای از آنها از مزایای تغذیه مناسب توسط شیر بهره‌مند نباشند، تامین کند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید