بهبود ضریب تبدیل غذایی در واحدهای پرورش جوجههای گوشتی
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: جیرههای غذایی ارزان قیمت با بقایای بوجاری گندم و کنجاله کلزای فرآوری شده قیمت تمامشده هر کیلوگرم گوشت مرغ را کاهش میدهد.

به گزارش ایانا به نقل از روابط عمومی سازمان تات، کمال شهبازی گفت: بهبود ضریب تبدیل غذایی در جوجههای گوشتی یکی از عوامل مهم در افزایش سودآوری پرورش طیور است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل گفت: بر اساس تحقیقات انجامشده در بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، بهطورمعمول در حدود 80 الی 90 درصد مواد خوراکی جیره طیور را دانه ذرت و کنجاله سویا تشکیل میدهد که بخش اعظم آنها وارداتی است.
وی افزود: این مسئله بهویژه در سالهای اخیر منجر به افزایش قیمت تمامشده هر کیلوگرم جیره غذایی جوجه گوشتی شده که افزایش قیمت گوشت تولیدی و غیراقتصادی شدن تولید را در پی داشته است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل بیان کرد: بر اساس نتایج پروژههای تحقیقاتی انجامیافته در بخش تحقیقات علوم دامی مرکز، برای دستیابی به تولید مطلوب و اقتصادی و تأمین مواد خوراکی و بهویژه منابع پروتئین و انرژی ارزان قیمت و متناسب با احتیاجات جوجههای گوشتی میتوان از منابع ارزان قیمت داخلی از قبیل بقایای بوجاری گندم و کنجاله کلزا در جهت جایگزین کردن ذرت و کنجاله سویا در تغذیه جوجههای گوشتی استفاده کرد.
شهبازی گفت: بر این اساس با جایگزینی ذرت و کنجاله سویای جیره پایه در مرحله رشد و پایانی پرورش جوجه گوشتی به میزان 50 درصد وزنی با بقایای بوجاری درجهیک گندم و کنجاله کلزا به همراه 500 گرم مولتی آنزیم در تن جیره در تغذیه میتواند بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قیمت تمامشده هر کیلوگرم گوشت مرغ را در واحدهای صنعتی پرورش جوجههای گوشتی به دنبال داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید