با تلاش دانشمندان موسسه تحقیقات علوم شیلاتی محقق شد:
گامی نوین در جهت تکثیر ماهی سفید پرورشی در کشور
رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی _ انزلی موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور از اولین تکثیر موفقیتآمیز مصنوعی ماهی سفید پرورشی در کشور و تولید بچه ماهیان نسل اول خبر داد.
محمد صیاد بورانی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به رسالت موسسه تحقیقات علوم شیلاتی مبنی بر معرفی گونههای آبزیان مستعد و مناسب بهویژه ماهیان بومی به صنعت آبزیپروری از موفقیت پروژه «بررسی امکان پرورش ماهی سفید در استخرهای خاکی تا اندازه بازاری» خبر داد.
وی گفت: ماهی سفید دریای کاسپین (Rutilus frisii) تنها در حوزه جنوبی این دریا یعنی سواحل ایرانی آن زیست کرده و در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارد. بر این اساس با توجه منحصربهفرد بودن، علاقه بسیار زیاد مصرفکنندگان و ارزش اقتصادی بسیار بالا، یکی از مهمترین و مناسبترین گونههای قابل معرفی به آبزیپروری در کشور محسوب شده و آبزی پروران نیز علاقهمندی فراوانی برای پرورش و عرضه این ماهی بازارپسند دارند.
بورانی افزود: بنابراین در راستای تحقق اهداف برنامه مشترک موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و سازمان شیلات ایران این پروژه باهدف اصلی دستیابی به تراکم مناسب و معرفی زی فن پرورش تکگونهای ماهی سفید در مراحل پیش پرواری و پرواری تا اندازه بازاری و دسترسی به مولدین مناسب پرورشی برای تولید بچه ماهیان نسل اول در موسسه تحقیقات به تصویب رسیده و از طریق پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی کشور-بندر انزلی با همکاری مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری رشت از سال 1399 به اجرا درآمد.
رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی ادامه داد: درنتیجه انجام بیش از 4 سال تحقیق، محققین و کارشناسان متصدی پروژه با همکاری یکدیگر، ضمن دستیابی به زی فن و معرفی تراکم مناسب پرورش ماهی سفید در استخرهای خاکی، موفق به تولید مولدین نر و ماده پرورشی ماهی سفید با رسیدگی جنسی بسیار مناسب و تکثیر مصنوعی آنها در مورخ 22 فروردینماه 1403 برای اولین بار در کشور شدند که دستاورد بسیار ارزشمندی برای بهرهبرداران و آبزی پروران و درنهایت برای مردم خواهد بود.
وی یادآور شد: تولید ماهی سفید از طریق آبزیپروری، هم میتواند ضامن حفظ نسل این ماهی و پایداری جمعیت آن در دریای کاسپین و کشور بوده و هم سهم به سزایی در سبد تولید پرورشدهندگان ماهیان گرمآبی در کشور را به خود اختصاص دهد.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید