رئیس گروه ماهیهای دریایی و زینتی سازمان دامپزشکی کشور:
خون پاک برای پرورش زالوها الزامی میشود/ مخالف تهیه خون از کشتارگاهها برای تغذیه زالوها هستیم
رئیس گروه ماهیهای دریایی و زینتی سازمان دامپزشکی کشور از ابلاغ ضوابط بهداشتی خون مصرفی مراکز تکثیر و پرورش زالو خبر داد و گفت: مخالف تهیه خون از کشتارگاهها برای تغذیه زالوها هستیم.
اعظم بنیطالبی در گفتوگو با خبرنگار ایانا درباره شاخصههای بهداشتی خون بهداشتی مورد تغذیه زالوها گفت: نامهنگاریهایی در این ارتباط با سازمان شیلات و سازمان غذا و دارو انجام شده و ضوابط بهداشتی خون مصرفی مراکز تکثیر و پرورش زالو تدوین به ادارات دامپزشکی استانها ارسال شده است.
رئیس گروه ماهیهای دریایی و زینتی سازمان دامپزشکی کشور توضیح داد: مهمترین مساله در ارتباط با پرورش زالو تهیه خون بهداشتی است و از آنجا که این خون قرار است از دام تهیه شود و تضمین سلامت دام با سازمان دامپزشکی است، خون مورد استفاده برای تغذیه زالو باید از دامهای زنده تحت برنامه مراقبت سازمان دامپزشکی کشور استحصال شود.
بنیطالبی تاکید کرد: ما با تهیه خون برای تغذیه زالوها از کشتارگاهها مخالف هستیم. خونی که از کشتارگاه تهیه میشود، ساز و کار بهداشتی را طی نمیکند و با ورود فضولات، بار آلودگی میکروبی بسیار بالایی دارد.
رئیس گروه ماهیهای دریایی و زینتی سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به تعیین مسئول فنی برای مراکز پرورش گفت: بر اساس ضوابط ابلاغی سازمان دامپزشکی کشور، سازمان نظام دامپزشکی پروانه بهداشتی تاسیس و پروانه بهداشتی بهرهبرداری این مراکز را صادر میکند.
بنی طالبی گفت: مراکز تکثیر و پرورش زالو با حداقل ظرفیت اعلامی سازمان شیلات ایران در سال، میتوانند برای حداکثر ۶ مرکز، مجموعاً شامل مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و مراکز تکثیر و پرورش زالوی مستقر در محدوده یک استان، با ظرفیت کلی حداکثر ۲ میلیون قطعه / نخ در سال، یک دکتر دامپزشک تمام وقت را به صورت مشترک به عنوان مسئول فنی بهداشتی معرفی کنند.
وی تاکید کرد: مسئول فنی بهداشتی این مراکز باید تعهد لازم را مبنی بر بازدید روزانه از مراکز در ۶ روز هفته بدهد و برای بازدید هر مرکز روز مشخصی را تعیین کند.
بنیطالبی افزود: مسئولین فنی روی سلامت خون تغذیه زالو، و محمولههای زالوی ورودی و خروجی به این مراکز پرورش نظارت دارند و تحت عناون محمولههای خام دامی مجوز ورود و خروج میدهند. این نظارت تنها روی مراکز غیرقانونی و بدون مجوز نیست.
رئیس گروه ماهیهای دریایی و زینتی سازمان دامپزشکی کشو گفت: با توجه به محدود بودن مراکز پرورش زالو، سازمان دامپزشکی اجازه داده است که مسئولین فنی و بهداشتی با مشخص کردن روز نظارت بر این مراکز در هفته، روی چندین مرکز پرورش زالو و آبزیان زینتی در هر استان نظارت فنی و بهداشتی داشته باشد.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید