رئیس سازمان دامپزشکی:
گزارش معتبری از مقاومت آنتیبیوتیک با منشاء دامی نداریم / «مقاومت میکروبی» بحران قرن
تهران- ایانا- رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه «مقاومت میکروبی» بحران بهداشتی قرن حاضر است، گفت: تا کنون گزارش معتبری مبنی بر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیک در انسان با منشاء دامی به این سازمان اعلام نشده است.
علیرضا رفیعیپور روز چهارشنبه – 30 آّبان- در رویداد مهار مقاومت میکروبی در روز اختصاصی سازمان دامپزشکی و هفته جهانی «آگاهی بخشی در مورد مقاومت میکروبی » که با حضور مدیران وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در محل این سازمان برگزار شد، گفت: مهار مقاومت میکروبی در حوزه دامپزشکی تا حد زیادی برعهده همکاران صف (استانی) است، ما نیز در ستاد در حوزه قوانین، آییننامهها، دستورالعملها و ایجاد تعاملات سازنده با سازمانهای جهانی متولی بهداشت ایفای نقش میکنیم.
رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر این که بحران مقاومت میکروبی، بحران قرن حاضر است، افزود: در حال حاضر در دورترین نقاط کشور دسترسی آسان و گسترده به دارو از جمله آنتیبیوتیکها محقق شده که تفاوت محسوسی نسبت به ۲۰ سال پیش را نشان میدهد.
رفیعیپور گفت: در ۲۰ سال گذشته نیاز به مصرف آنتیبیوتیکهای وسیع الطیف نبود؛ هر چه دسترسی به این آنتیبیوتیکها بیشتر شد، بیشتر شاهد مقاومت میکروبی در کشور بودیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به نقش دامپزشکی در خط مقدم سلامت جامعه گفت: در بخش دامپزشکی، هرچه بیشتر آنتیبیوتیک برای حفظ سلامت دام مصرف کنیم، مقاومت میکروبی در انسان به عنوان مصرفکننده فرآوردههای دامی بیشتر خواهد بود؛ و تلاش باید در جهت اصلاح این رفتار مخاطرهآمیز باشد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر بشر به روش مقابله با ویروس از طریق ساخت واکسن در کوتاهترین زمان دست پیدا کرده است؛ ولی میکروبها بسیارهوشمند عمل کرده؛ و در حال رقابت با انسان هستند و قادر به ایجاد همهگیری با تلفات میلیونی در جامعه بشری شدهاند.
رفیعیپور تاسیس یک کمیته دائمی با اعضای ثابت بین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان دامپزشکی را با هدف مدیریت این چالش راهگشا دانست و گفت: امیدوارم با شروع به کار چنین کمیتهای، تا ۵ سال آینده به شرایطی دست پیدا کنیم که سازمان جهانی بهداشت نگرانی از مشکل مقامت میکروبی در ایران نداشته باشد.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به برنامههای مدون دفتر دارو درمان سازمان دامپزشکی تصریح کرد: تاکنون گزارشهای معتبری مبنی بر ایجاد مقاومت آنتی بیوتیک در انسان با منشاء دامی به این سازمان اعلام نشده است.
رفیعیپور، عدم ثبت آنتیبیوتیکهای دارای مصرف مشترک بین انسان و دام، ثبت داروهای گیاهی به عنوان کاهنده مصرف آنتیبیوتیک در دام، ثبت آنتیبیوتیکهای دارای زمان پرهیز مصرف زیر 2 هفته و نظارت بر کنترل باقیماندهها به خصوص آنتیبیوتیکها و فلزات سنگین در محصولات و فرآوردههای خام دامی را محورهای رویکرد دفتر دارو و درمان سازمان دامپزشکی در این ارتباط دانست.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید