سود صیاد و مصرف کننده در ورود کیلکا به سبد غذایی خانوار

تهران- ایانا- معاون دفتر امور صید سازمان شیلات ایران گفت: از۲۱ هزار تن صید کیلکای سال گذشته کشور، تنها 10 درصد به مصرف غذای خانوار رسیده است.

سود صیاد و مصرف کننده در ورود کیلکا به سبد غذایی خانوار

کیلکا ماهیان از ذخایر ارزشمند ما در دریای خزر هستند که بخشی ازسبد صید آبهای شمالی کشور را به خود اختصاص می‌دهند.  کیلکاماهیان از میزان پروتئین و ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار هستند ولی متاسفانه به نظر می رسد، آنطور که باید و شاید با هدف مصرف انسانی مورد اقبال قرار نگرفته اند.

بنا به اعلام دفتر امور صید سازمان شیلات ایران، در حال حاضر تنها 10 درصد صید کلیکاماهیان دریای خزر به مصرف انسانی می‌رسد و 90 درصد آن در صنایع تولید پودر ماهی به عنوان یک منبع غذایی ارزشمند در تغذیه طیور و آبزیان و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اما شیلات با هدف توسعه آبزی‌مصرفی و افزایش سهم مصرف انسانی این منبع غنی املاح و پروتئین، برنامه هایی را برای ترویج فرهنگ مصرف این ماهی، چه به صورت کنسرو، و چه به صورت تازه خوری در  دست دارد.

 

photo15438634089

رضا عباسپور نادری معاون دفتر امور صید سازمان شیلات ایران در ارتباط با میزان صید این ماهی به خبرنگار ایانا گفت: بر اساس آمار ثبتی سازمان شیلات ایران، صید کیکا ماهیان سال گذشته حدود ۲۱ هزار تن در کل دریای خزر بوده است. برآورد میزان مجاز صید، بر اساس بررسی و مطالعات موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، با اتخاذ سیاست‌های مدیریت صید پایدار، بر مبنای میزان برداشت متناسب با میزان زی‌توده و حجم مجاز قابل برداشت تظیم و عملیاتی می شود.

وی ادامه داد:صید کیلکاماهیان توسط شناورهای صیادی لنچ کیکاگیر در صیدگاه‌های تحت پوشش دریای خزر، در استان‌های گیلان ومازندران و با استفاده از روش صید تورهای قیفی انجام می شود.

نادری با اشاره به این که بخشی از مصرف انسانی کلیکا در کارخانجات گیلان و مازندران کنسرو می شود افزود:با هدف ایجاد امکان تازه‌خوری کیلکا، قابلیت‌هایی در شناورهای صیادی کلیکاگیر پیش‌بینی کرده‌ایم که سهم مورد نظر برای مصرف انسانی، با امکان حفظ کیفیت، و نگهداری و حمل و نقل مناسب، از صیدگاه به ساحل و اسکله تا بازار مصرف جا‌به جا شده و با بالاترین کیفیت ممکن وارد سبد غذایی مردم شود.

وی اضافه کرد:خوشبختانه برخی از شرکت‌های فراوری و بسته‌بندی آبزیان، بسته‌بندی‌های خوب و متنوع و با کیفیت مناسبی را از کیلکا ماهیان ارائه می‌دهند که قابلیت مصرف بسیار خوب و مناسبی دارد.

نادری ابراز امیدواری کرد که با توجه به تدابیر اندیشیده شده برای افزایش سهم مصرف انسانی کیلکا ماهیان و با توجه به تفاوت نرخ عرضه این آبزی به صورت مصرف انسانی در مقایسه با عرضه عمده آن به کارخانجات تولید پودر ماهی، اقبال سفره از این ذخیره ارزشمند غذایی، منتج به افزایش درآمدزایی و بهبود شرایط اقتصادی جامعه صیادی نیز باشد.

 

از این رو به نظر می رسد، افزایش مصرف کیلکا ماهیان در جامعه، یک بازی بردبرد است. توسعه فرهنگ آبزی‌مصرفی در کشور، نه تنها امکان بهره‌مندی از ارزش غذایی بی بدیل چنین منابعی را برای جامعه فراهم می کند، باعث افزایش تولید ثروت از محل آب‌های شمال کشور خواهد شد.

همچنین چنین رویکردی می تواند کمک شایانی به کاهش بار تامین پروتئین مصرفی خانوار از روی دوش صنعت مرغداری و دامداری کشور بوده، و بر اساس سیاست های بالادستی، تولید کشور را به سمت تولیدات کم آب بر دریامحور متوجه کند.

 

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید