ضوابط بهداشتی کارگاه فرآوری علوفه و محصولات جانبی کشاورزی تدوین شد/ کاهش مصرف آب در دامپروریها
تهران- ایانا- ضوابط بهداشتی کارگاه فرآوری علوفه و محصولات جانبی کشاورزی و یا صنایع تبدیلی برای تولید خوراک تخمیری دام که امکان تولید بهداشتی خوراک بستهبندی شده مرطوب دام را فراهم میکند، تدوین و ابلاغ شد.
گزارش خبرنگار ایانا مقررات ملی دامپزشکی ضوابط بهداشتی کارگاه فرآوری علوفه و محصولات جانبی کشاورزی و یا صنایع تبدیلی برای تولید خوراک تخمیری دام، توسط سازمان دامپزشکی کشور،دفتر فناوری و محیط زیست وزارت جهاد کشاورزی و مؤسسه تحقیقات علوم دامی تدوین و به استانها ابلاغ شد.
سالانه چیزی در حدود ۲۶ میلیون تن بقایای کشاورزی شامل محصولات جانبی کشاورزی مانند باقیمانده محصولات زراعی، باغی، سبزی و سیفی یا بخشی از میوهها و سبزیجات که طی فرایند فراوری به دست میآیند، مانند تفاله گوجه فرنگی، تفاله مالت، تفاله میوههای مختلف، سیب زمینی یا محصولات جانبی صنایع تبدیلی مانند باقیمانده محصولات زراعی باقی سبزی و سیفی که در کارخانجات صنایع غذایی طی فرایند تولید محصولات غذایی مانند ماکارونی، آرد، برنج کوبی و ... به دست میآیند، قابلیت استفاده در تولید خوراک دام را دارا هستند.
این بقایا در صورت فراوری در قالب خوراک تخمیری دام به صورت سیلاژ بستهای که قابلیت سیلو کردن مواد خوراکی مرطوب در شرایط بیهوازی به صورت بستهای فشرده قابل حمل و نقل و نگهداری را فراهم میکند، تا حد زیادی می تواند در تامین علوفه مورد نیاز دام و همچنین کاهش آب مصرفی موثر باشد.
سید احمدرضا سید علیان، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام و معاونت امور تولیدات دامی در گفتوگو با خبرنگار ایانا، ارزش اقتصادی ۲۶ میلیون تن بقایای و پسماندهای کشاورزی را سالانه ۵۳۶ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: بر اساس برآوردها، برای تولید این مقدار بقایا و پسماندهای کشاورزی، سالانه حدود ۱۳ هزار میلیارد متر مکعب آب در کشور مصرف میشود که با فرآوری و بازگشت آن به جیره خوراک دام و طیور میتوان از این مواد به نوعی بهرهگیری کرد و هزینه تولید را تا حدی کاهش داد.
سید علیان همچنین با اشاره به راهاندازی کارگروههای استانی بهرهوری خوراک دام و طیور گفت: این کارگروهها، وظیفه نظارت بر واحدها و کارگاههای فرآوری بقایا و پسماندهای کشاورزی را بر عهده گرفته، و ادارات دامپزشکی استانها نیز نظارت بهداشتی خود را بر واحدهای فراوری اعمال خواهند کرد.
هادی تبرائی،مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی نیز در این ارتباط به خبرنگار یانا گفت: بر اساس آیین نامه اجرایی نظارت بهداشتی دامپزشکی اعمال نظارت بهداشتی دامپزشکی و اجرای مقررات بهداشتی تولید و تضمین کیفیت کارخانههای تولید خوراک دام بر عهده سازمان دامپزشکی است و تمام اشخاص حقیقی و یا حقوقی که به نحوی در امور عمل آوری جمع آوری نگهداری بستهبندی توزیع عرضه و حمل و نقل خوراک دام فعالیت دارند، موظف به اجرای ضوابط بهداشتی ابلاغی از سوی این سازمان هستند.
خبرنگار:شبنممسعودی
دیدگاه تان را بنویسید