معاون سازمان دامپزشکی کشور: وضعیت صنعت طیور ایران مطلوب است

تهران- ایانا- معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور از وضعیت مطلوب صنعت طیور در ایران خبر داد و تاکید کرد با توجه به نظارت‌ها و اقدامات بهداشتی دقیق، واحدهای مرغداری کشور از شیوع بیماری‌های واگیردار و خطرناک در امان است.

معاون سازمان دامپزشکی کشور: وضعیت صنعت طیور ایران مطلوب است

سید سعید حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا اظهار داشت: ایران از نظر پتانسیل صنعت طیور و تعداد واحدهای مرغداری جایگاه ویژه‌ای در منطقه دارد. تاکنون ۲۶ هزار واحد مرغداری گوشتی ، ۲۲۵۰ واحد تخم‌گذار و قریب به ۸۰۰ واحد مرغ مادر در کشور فعال هستند. این صنعت بخش مهمی از تامین امنیت غذایی از طریق تولید گوشت مرغ و تخم‌مرغ را محقق می‌کند. 

 

وی افزود: در زمینه جوجه‌ریزی، امسال عملکرد بسیار خوبی در این صنعت صورت گرفته،  و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال ۱۴۰۳، بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون قطعه جوجه گوشتی در کشور تولید شود. این افزایش قابل توجه در تولید، نشان‌دهنده وضعیت مطلوب بهداشت و بیماری‌ها در گله‌های مرغداری است.

حسینی ادامه داد: با توجه به اهمیت حفظ سلامت صنعت طیور، سازمان دامپزشکی با ترغیب انجام واکسیناسیون گسترده، اجرای سیستم‌های مراقبتی و رعایت مقررات بهداشتی و امنیت زیستی، توانسته است شرایطی فراهم کند که ورود بیماری‌های خطرناک به واحدهای مرغداری به حداقل برسد. 

وی همچنین به اقدامات سازمان دامپزشکی در خصوص طیور بومی اشاره کرد و توضیح داد: ما در سال جاری حدود ۲۷۰ هزار نمونه سرمی از ۳۶۵۰ روستای کشور گرفته‌ایم تا وضعیت بهداشتی طیور بومی را بررسی کنیم. خوشبختانه موردی از بیماری‌های واگیر در طیور بومی و صنعتی مشاهده نشده است.

حسینی با اشاره به موفقیت‌های ایران در جلوگیری از ورود آنفولانزای فوق حاد پرندگان گفت: بر اساس اطلاعات موجود، در کشورهای همسایه مانند ترکیه و عراق، کانون‌های بیماری آنفولانزا گزارش شده است. در حالی که کشور ما توانسته است با نظارت دقیق و رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حتی یک کانون بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان را در واحدهای صنعتی خود نداشته باشد.

سرپرست معاونت بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی همچنین افزود: ما با بررسی وضعیت بیماری‌ها در کشورهای اطراف از طریق منابع مختلف، اقدامات پیشگیرانه را تقویت کرده‌ایم. به عنوان مثال، در ترکیه، در اواخر سال ۲۰۲۴ دو کانون بیماری آنفولانزا گزارش شد که منجر به معدوم‌سازی حدود یک میلیون قطعه مرغ شده است.

وی تاکید کرد: اقدامات پیشگیرانه، همکاری تولیدکنندگان، نظارت‌های دقیق سازمان دامپزشکی و رعایت اصول بهداشتی در واحدهای مرغداری کشور، باعث شده که ایران در این بخش، از سایر کشورهای منطقه پیشی بگیرد و وضعیت خوبی در صنعت طیور داشته باشد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید