سفره هفت‌سین بی‌خطر/ چگونه ماهی قرمز سالم انتخاب کنیم؟

تهران- ایانا- سرپرست دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، به مناسبت فرا رسیدن ایام نوروز و خرید ماهی قرمز به عنوان یکی از نمادهای سفره هفت‌سین، توصیه‌های بهداشتی برای خرید و نگهداری این ماهی‌ها را ارائه داد.

سفره هفت‌سین بی‌خطر/ چگونه ماهی قرمز سالم انتخاب کنیم؟

کاظم عبدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، با تأکید بر رعایت نکات بهداشتی در هنگام خرید ماهی قرمز گفت: توصیه می‌کنیم که شهروندان ماهی قرمز را فقط از مراکز عرضه مجاز تهیه کنند و به هیچ‌وجه از دست‌فروشان و دوره‌گردها خریداری نکنند. این مراکز شامل واحدهای صنفی عرضه ماهیان زینتی و اماکن تعیین‌شده توسط شهرداری‌ها با هماهنگی اداره دامپزشکی است.

وی افزود: در هنگام خرید ماهی، باید از تماس مستقیم با ماهی و آب حمل آن خودداری کرده و برای حمل ماهی از ظروف یکبار مصرف استفاده شود. همچنین، توصیه می‌شود که از خرید ماهی‌های بیمار یا بی‌حال که علائمی مانند شنای غیرفعال، رنگ مات و لکه‌دار روی پوست دارند، خودداری کنند.

عبدی در مورد نگهداری ماهی‌ها پس از خریداری نیز توضیح داد: پس از انتقال ماهی به منزل، بلافاصله باید آب ماهی تعویض شود و ماهی‌ها به ظروف آماده‌شده منتقل شوند. همچنین، باید مراقب باشیم که آب حمل و آب تعویضی ماهی‌ها را به طور مستقیم در شبکه فاضلاب تخلیه کنیم و از ریختن آن در معابر عمومی خودداری کنیم.

سرپرست دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور همچنین به آماده‌سازی ظرف نگهداری ماهی پیش از خرید اشاره کرد و گفت: ظرف نگهداری باید حداقل ۲۴ ساعت قبل از خرید ماهی آماده شود. در صورتی که از آب شهری استفاده می‌شود، باید قبل از استفاده آن را چند ساعت در هوای آزاد قرار دهیم تا کلر موجود در آن از بین برود.

وی در ادامه به دمای مناسب نگهداری ماهی اشاره کرد و افزود: بهترین دما برای نگهداری ماهی قرمز بین ۲۲ تا ۲۶ درجه سانتی‌گراد است و باید از غذای مخصوص ماهی قرمز از فروشگاه‌های معتبر استفاده شود. همچنین، در هنگام تعویض آب، ۲۵ درصد از آب باید تعویض شود و از تعویض یکباره آن خودداری شود.

عبدی توصیه کرد: در پایان تعطیلات نوروزی، ماهی‌ها را در رودخانه‌ها یا نهرها رها نکنند. بهتر است این ماهی‌ها در محل‌های تعیین‌شده توسط شهرداری رهاسازی شوند، تا از انتقال بیماری‌ها و مشکلات زیست‌محیطی جلوگیری شود.

مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان سازمان دامپزشکی کشور ضمن تبریک سال نو به هموطنان عزیز، برای همه شهروندان سالی سرشار از سلامت و شادابی آرزو کرد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید