اتحادیه تولیدکنندگان تخم مرغ: برای حفظ تولید در نیمه دوم سال، نیازمند حمایت فوری هستیم
تهران- ایانا- رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخممرغ کشور از زیان سنگین صنعت در آغاز فصل گرم سال خبر داد و خواستار ورود مؤثر نهادهای مسئول برای خرید حمایتی تخممرغ یا تبدیل آن به فرآوردههای مصرفی شد.

به گزارش خبرنگار ایانا، حمیدرضا کاشانی با اشاره به افت شدید قیمت تخممرغ در ماههای ابتدایی سال، گفت: صنعت تخممرغ کشور روزانه حدود ۲۵۰ میلیارد تومان زیان میبیند؛ یعنی رقمی نزدیک به ۷ هزار میلیارد تومان در ماه که ادامه آن، تهدیدی جدی برای ادامه تولید در نیمه دوم سال خواهد بود.
وی افزود: بر اساس مفاد بند سوم قرارداد واگذاری مسئولیت تنظیم بازار به این اتحادیه، مقرر شده بود امکانات لازم برای ورود اتحادیه به بازار و مدیریت عرضه فراهم شود؛ بر همین اساس نامهنگاریها و پیشنهادهایی به وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده و اماسال تا کنون اقدامی عملی در این زمینه صورت نگرفته است.
تولید پودر تخممرغ برای صنایع غذایی
کاشانی در تشریح راهکارهای پیشنهادی اتحادیه گفت: «از وزارت جهاد خواستهایم که بخشی از تولید مازاد را خریداری کرده و حتی در صورت لزوم آن را پودر کرده و برای مصارف صنایع غذایی مایع و پودر مورد استفاده قرار دهد. حتی اگر این اقدام با زیان همراه باشد، باز هم تضمینی برای استمرار تولید در ماههای آینده است.»
کاشانی در پایان خاطرنشان کرد: «افزایش مصرف تخممرغ در فصلهای گرم نیازمند توسعه فناوری تبدیل تخممرغ به پودر و سایر محصولات فرآوریشده است، اما این موضوع به سرمایهگذاری سنگین نیاز دارد. برآوردها نشان میدهد حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه برای احداث چنین خطوطی نیاز است که تنها از عهده دولت و حاکمیت برمیآید.»
وی تأکید کرد: اتحادیه از منابع خود اقدام به خرید مازاد تولید کرده، اما این فعالیت بیش از توان مالی ماست و هنوز تأثیر محسوسی در بازار نداشته است.
حذف مرغهای مسن
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان تخممرغ درباره اقدامات دیگر برای مدیریت بازار، از برنامه حذف مرغهای بالای ۷۰ هفته خبر داد و گفت: «این اقدام با هدف متعادلسازی تولید انجام میشود و به تولیدکنندگانی که دارای مرغهای مسن هستند، پیشنهاد دادهایم با همراهی اتحادیه نسبت به حذف آنها اقدام کنند.»
تخم مرغ کلای بورسی نیست
کاشانی در پاسخ به سوالی درباره عدم عرضه تخممرغ در بورس کالا گفت: «ماهیّت تخممرغ بهگونهای است که نمیتواند در قالب بروکراسی زمانبر بورس ارائه شود. این کالا باید روزانه تولید، بستهبندی و بهسرعت به دست مصرفکننده برسد. تخممرغ مانند آهن یا محصولات فاسدنشدنی نیست که بتوان آن را برای مدت طولانی نگاه داشت.»
وی با اشاره به کاهش مصرف داخلی و محدودیت بازارهای صادراتی گفت: «در حال حاضر برخی از کشورهای نزدیک به ما در تولید تخممرغ به خودکفایی رسیدهاند و ماهیت تخم مرغ، صادرات آن را به کشورهای دور ، از حیز انتفاع خارج می کند.در نتیجه، صادرات نیز نمیتواند به عنوان راهحل فوری در نظر گرفته شود.»
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید