رئیس سازمان دامپزشکی: کاهش چشمگیر بیماریهای استراتژیک دامی در کشور / تلفات دام به حداقل رسید
تهران- ایانا- رئیس سازمان دامپزشکی کشور، در جلسه شورای معاونین وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: با اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه سازمان دامپزشکی، کشور در سال گذشته شاهد کاهش چشمگیر در بروز بیماریهای استراتژیک دامی بود و برای نخستین بار طی هشت سال اخیر، هیچ اپیدمی یا همهگیری گستردهای در جمعیت دام و طیور کشور رخ نداده است.

به گزارش خبرنگار ایانا، در جلسه شورای معاونین وزیر جهاد کشاورزی که روز شنبه -۶ اردیبهشتماه- برگزار شد، علیرضا رفیعیپور، معاون وزیر و رئیس سازمان دامپزشکی کشور، با ارائه گزارشی از عملکرد این سازمان، بر ضرورت ارتقای امنیت زیستی، افزایش ایمنی جمعیت دام حساس کشور و کنترل بیماریهای دامی تأکید کرد.
به گزارش خبرنگار ایانا، رفیعیپور در این نشست با اشاره به چهار مأموریت اصلی سازمان دامپزشکی گفت: «تأمین سلامت سرمایه دامی کشور، تضمین کیفیت فرآوردههای خام دامی، پیشگیری و مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام، و تسهیل تجارت بینالمللی در این حوزه از وظایف بنیادین ماست.»
او سرمایه دامی کشور را دومین دارایی مهم اقتصادی پس از نفت دانست. وی با بیان اینکه تحقق امنیت غذایی منوط به همکاری تمام معاونتها با سازمان دامپزشکی است، خواستار توجه جدی به ارتقای امنیت زیستی در تمام مراحل پیش تولید، حین تولیدو پس از تولید، شد و هشدار داد که در نبود این رویکرد، در بخشهایی مانند دام سبک، سنگین و حتی کرم ابریشم، تلفاتی در جمعیت دامی مشاهده میشود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین از انجام حدود ۱۱ میلیارد نوبت واکسیناسیون دام، طیور و آبزیان در سال گذشته خبر داد و گفت: «این اقدامات موجب شد در سال ۱۴۰۳ شاهد کاهش چشمگیر بیماریهای استراتژیک مانند تب برفکی، آنفلوانزای فوقحاد پرندگان، PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) و لمپی اسکین باشیم.»
وی با بیان اینکه در سال گذشته تنها یک کانون PPR در حیات وحش گزارش شده، اظهار داشت: «هدفگذاری ما ریشهکنی این بیماری تا سال ۲۰۳۰ در ایران است؛ موضوعی که میتواند یک افتخار ملی باشد.»
به گفته رفیعیپور، ایران طی هشت سال گذشته هیچ اپیدمی گستردهای از بیماریهای دامی نداشته است. همچنین در سال ۱۴۰۳، نسبت به سالهای پیشین، کاهش چشمگیری در مجموع بیماریهای دامی استراتژیک و کاهش قابل توجهی در تلفات مشاهده شده است.
وی از اجرای سیستم شناسایی مناطق پرخطر و کمخطر بیماریها بهعنوان شاخص جدید فعالیتهای دامپزشکی یاد کرد و تأکید کرد که در کشور هنوز نگاه سرزمینی به تراکم دام وجود ندارد و همین مسئله به برخی مشکلات بهداشتی دامن زده است.
رئیس سازمان دامپزشکی در پایان با اشاره به کسب رتبه نخست ارتقای نظام سلامت اداری در وزارت جهاد کشاورزی، خاطرنشان کرد: «در ارزیابیهای سازمانی، ۳۲ اداره کل دامپزشکی کشور مورد بررسی قرار گرفتند و رتبهبندی آنها مشخص شده است. همچنین بیماری لکه سفید میگو طی دو سال گذشته کانونی نداشته و در حوزه کرم ابریشم نیز بیماری پبرین مهار شده است.»
رفیعیپور تأکید کرد: « در حال حاضر بیش از ۱۷ میلیون تن فرآورده خام دامی در قالب 72 قلم کالا با سلامت و کیفیت مطلوب در کشور تولید شده و بخشی از آن نیز به سایر کشورهای جهان صادر میشود.»
خبرنگار: شبنم مسعودی
عکاس: مجتبی گودرزیکیا
دیدگاه تان را بنویسید