سروی در گفتگو با ایانا مطرح کرد:
پرورش پاییزه کرم ابریشم در 10 استان کشور
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور گفت: پرورش پاییزه کرم ابریشم توسط173 نفر از کشاورزان در سطح 10 استان کشور از 7 شهریور عملیاتی شده است.
عدیل سروی رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با افزایش تعداد استانهایی که به صنعت نوغانداری مشغول هستند، اظهار کرد: امسال تعداد استانهایی که در حوزه نوغانداری فعالیت داشتند از 22 استان به 31 استان افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد نوغانداری در سطح کشور گفت: تعداد نوغاندارانی که در سطح کشور و عمدتا به صورت خانواری فعالیت دارند از 17هزار و 500 خانوار به 25 هزار خانوار افزایش پیدا کرده است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور افزود: تعداد جعبه های پرورش کرم ابریشم هم از 25 هزار و 710 جعبه در سال گذشته به 39هزار و 800 جعبه در سال جدید افزایش یافته که این افزایش 55 درصدی در طی 10 سال گذشته بی سابقه بوده و برای این صنعت رکورد محسوب میشود.
وی ادامه داد: در نتیجه این رکورد میزان تولید پیله ابریشم از 980 تن در سال گذشته به 1385تن در سال 98 افزایش یافت و خودکفایی صنعت فرش و منسوجات ابریشمی از 28 درصد به 42 درصد افزایش پیدا کرده است اما این تمام ظرفیت نوغانداری کشور نیست.
سروی در رابطه با قدمت پرورش پاییزه کرم ابریشم تصریح کرد: ما ظرفیت پرورش پاییزه کرم ابریشم را داریم که طبق آخرین تجربه کشور، پرورش پاییزه این صنعت مربوط به 23 سال قبل است.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور اذعان کرد: امسال با شناسایی مناطق مستعد کشور، همچنین با همکاری کشاورزان پیشرو در صنعت نوغانداری و تشکیل کارگروه فنی نوغانداری متشکل از کارشناسان مرکز توسعه نوغانداری و سازمانهای جهاد کشاورزی استانها، 173 نفر از کشاورزان در سطح 10 استان کشور که عمدتا استانهای گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی و چهارمحال بختیاری بودند از 7شهریور پرورش پاییزه را شروع کردند.
وی افزود: ما برای کمک به کشاورزان، عمده تخم نوغان را به صورت تفریغ شده دادیم که در استانهای گیلان و مازندران شاهد آغاز برداشت پیله ابریشم پرورش پاییزه هستیم.
سروی ابراز امیدواری کرد: امیدواریم توسعه این طرح در سالهای پیش رو به اقتصادی کردن تولید پیله ابریشم و ترغیبب نوغانداران به این صنعت کمک کند، همچنین تامین نیاز نخ ابریشم صنعت قالیبافی و منسوجات ابریشیمی کشور از تولیدات داخلی انجام شود.
دیدگاه تان را بنویسید