مشیرغفاری در گفتگو با ایانا:
رشد 24 درصدی تولید عسل در کشور
ورود موفق شرکتهای دانش بنیان به صنعت زنبورداری کشور
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور گفت: در میزان تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷، به ۱۱۲ هزار تن تا پایان سال ۹۸ رسیدیم و حدود ۲۴ درصد رشد در تولید عسل داشتیم.

فرهاد مشیرغفاری، مشاور معاون وزیر و مجری طرح توسعه زنبورداری کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا، در رابطه با کسب دو مقام اول در مسابقات عسل لندن اظهار کرد: دو نمونه عسل را به رویداد بینالمللی عسل لندن ارسال کردیم که بزرگترین رویداد بینالمللی در زمینه عسل است و هر دو نمونه موفق به کسب مقام اول و مدال طلا شد که یک دستاورد بزرگ برای صنعت زنبورداری کشور محسوب می شود.
وی با اشاره به افزایش تعداد کلونیهای زنبور عسل در سال 98 خاطرنشان کرد: سرشماری زنبورستانها هر سال در مهرماه صورت میگیرد که تعداد زنبورستانها به ۹۸ هزار زنبورستان رسید و کلونیها با 26 درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال 97، به حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ هزار کلونی رسید، که این امر به دلیل شرایط مناسب آب و هوایی کشور بود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور با تأکید بر عدم وابستگی صنعت زنبورداری به واردات تصریح کرد: این صنعت هیچ گونه وابستگی به خارج نداشته، ارز بر و آببر نبوده و ارزآوری برای کشور دارد، به همین دلیل سرمایهگذاری در این بخش رشد پیدا کرده است.
وی با اشاره به افزایش تولید عسل در کشور عنوان کرد: در میزان تولید عسل از ۹۰ هزار تن در سال ۹۷، به ۱۱۲ هزار تن تا پایان سال ۹۸ رسیدیم و حدود ۲۴ درصد رشد در تولید عسل داشتیم.
مشیرغفاری افزود: در تعداد کلونی در دنیا رتبه چهارم را پس از هند، چین و ترکیه داریم و در تولید عسل هم رتبه چهارم را بعد از ترکیه، چین و آرژانتین داررا هستیم.
مشاور معاون وزیر گفت: در دو سال اخیر و پس از آن که سند راهبردی توسعه زنبورداری کشور را تدوین کرده و ریلگذاری مسیر صنعت زنبورداری با اهداف و استراتژیها شکل گرفت، هدف گذاری به سمت مسائل تخصصی و فنی پیشرفت و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و یونیدو در این زمینه ورود کردند که در این راستا دوره های تخصصی برای زنبورداران برگزار شد.
وی ادامه داد: این آموزشها در زمینه محصولات دیگر کندوی زنبور عسل مانند موم، بره موم، گرده گل، ژل رویال و زهر زنبور عسل است که ارزش افزوده بالایی داشته و باعث خروج از فروش تک محصولی عسل میشود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور اذعان کرد: طبق آمار اعلام شده تولید گرده گل نسبت به سال ۹۷، 134 درصد، بره موم ۷۷درصد و موم ۵۳ درصد رشد داشته که نشان از استقبال زنبورداران به تولید محصولات زنبورعسل و استقبال مصرفکنندگان از این محصولات است.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از عسل در افزایش ضریب ایمنی بدن در شرایط کرونا خاطرنشان کرد: میزان مصرف عسل و محصولات زنبورعسل در دوران کرونا افزایش یافته که به دلیل تاثیر بالای آن در افزایش ایمنی بدن است.
مشیرغفاری تصریح کرد: پس از رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری در بهمن ماه ۹۸، شرکتهای دانش بنیان به مقوله عسل ورود کردند و قرص ژل رویال پس از تولید در داروخانهها عرضه شد.
وی افزود: با ورود شتابدهندهها و یونیدو، در شهریورماه دستاوردهای جدیدی از این صنعت رونمایی خواهد شد و شرکتهای دانش بنیان و فناور با مجموعه یونیدو همکاری خواهند داشت و به زودی شاهد محصولات و فرآوردههای جدید د این زمینه خواهیم بود.
مشاور معاون وزیر اظهار داشت: ورود تشکلها به این بخش و تلاش آنها برای ایجاد کریدورهای صادراتی میتواند راه را برای صدور محصولات زنبور عسل و عسل ایران به اقصی نقاط جهان فراهم آورد و باعث جهش تولید در کشور شود.
مجری طرح توسعه زنبورداری کشور تأکید کرد: 98.6درصد از کندوهای کشور مدرن بوده و کمتر از 1.4درصد سنتی هستند و ۲۰ درصد از زنبورداران تحصیلات دانشگاهی دارند که نشان میدهد با وجود اطلاعات بالا در این زمینه، بهرهبرداری از تکنولوژی های روز مورد استفاده قرار گرفته است.
دیدگاه تان را بنویسید