عالی:

قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم شیرخام با نهاده دولتی ۷۴۰۰ تومان است

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران گفت: در حال حاضر در کشور قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم شیرخام با نهاده دولتی ۷۴۰۰ تومان است.

قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم شیرخام با نهاده دولتی ۷۴۰۰ تومان است

مجتبی عالی مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران در گفتگو با خبرنگار ایانا با اشاره به تجمع دامداران در چند روز اخیر به دلیل گرانی نهاده‌ها و خشکسالی، گفت: قیمت تمام‌شده تولید شیر از سوی دامداران کشور روز به‌روز در حال افزایش است.

وی افزود: با توجه به میزان خشکسالی در سال‌های اخیر، کمبود علوفه و افزایش قیمت علوفه تولیدشده در داخل، اختصاص ارز دولتی تنها به بخش کنسانتره دامی و عدم‌حمایت‌های لازم از کشاورزان و دامداران در بخش تأمین علوفه افزایش قیمت علوفه امری اجتناب‌ناپذیر است.

عالی بابیان این که اثرات یک روز افت تولید در تولیدات دامی تا یک ماه ادامه خواهد داشت، گفت: در حال حاضر در کشور قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم شیرخام با نهاده دولتی ۷۴۰۰ تومان است که با احتساب ۱۵ درصد سود برای دامداران به عدد ۸۵۱۰ تومان می‌رسد و قیمت تمام‌شده شیر با نهاده آزاد ۸۷۰۰ تومان که با احتساب ۱۵ درصد سود برای دامداران به عدد 10 هزار و 50 تومان خواهد رسید؛ قیمت موجود کمتر از قیمت تولید با نهاده دولتی است و این به معنی زیان دامداران و خروج تدریجی سرمایه‌گذاران از این بخش است.

وی خاطرنشان کرد: دولت‌ها در شرایط تورمی برای حمایت از تولید باید به‌گونه‌ای عمل کند تا قیمت نهایی محصولات کنترل و امکان برخورداری تمامی اقشار جامعه به‌ویژه اقشار کم‌درآمد فراهم شود.

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی دامداران ایران با اشاره به اینکه افزایش قیمت محصولات لبنی در کوتاه‌مدت ممکن است تا حدودی وضعیت دامداران و به‌ویژه صنایع لبنی را بهبود بخشد، گفت: این اقدام کاهش مصرف مردم و دشواری زندگی مصرف‌کنندگان را به دنبال دارد.

وی یادآور شد: راهکار اساسی حمایت از تولید با کاهش قیمت تمام‌شده دامداران و در نهایت کاهش قیمت محصولات صنایع لبنی است.

عالی با تأکید بر اینکه در سال پشتیبانی از تولید و مانع زدایی‌ها باید به حمایت از تولید پرداخت نه تضییع حقوق مصرف‌کنندگان، گفت: اختصاص منابع مناسب یارانه‌ای به تأمین نهاده‌های دامی و اصلاح فرایند دسترسی دامداران به نهاده‌های دامی می تواند اثرگذار باشد.

وی اعمال معافیت‌های مناسب برای دامداران فعالی که به تشخیص اتحادیه‌ها تمامی سیاست‌های قیمت‌گذاری و توزیع را رعایت کرده‌اند را از جمله راهکارهای مناسب برای پابرجایی این صنعت عنوان کرد و یادآور شد: واگذاری هر نوع سیاست قیمت‌گذاری به کمیته‌ای متشکل از کارشناسان تغذیه دام و مدیریت دام‌پروری به انتخاب وزارت جهاد کشاورزی، فعالان اقتصادی درزمینهٔ نهاده‌های دامی، نمایندگان دامداران به انتخاب اتحادیه‌های فعال این بخش، کارشناسان اقتصادی به انتخاب سازمان حمایت از مصرف‌کننده و یا سازمان تعزیرات و کارشناسان حوزه مبادلات ارزی به انتخاب بانک مرکزی نیز مثمر ثمر خواهد بود.

عالی در پایان گفت: سیاست حمایت از تولید با کاهش قیمت تمام‌شده تولیدکنندگان مؤثرترین و مناسب‌ترین سیاست در کشوری مانند ایران است.

به گزارش ایانا؛ این اتحادیه در حال حاضر دارای 32 شرکت تعاونی تشکل استانی، 661 شرکت تعاونی فعال در کل کشور  است که 1 میلیون و 250 هزار دامدار فعال عضو تشکل ها هستند.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید