طی سال جاری رخ داد:
کشت کاملینا در 14 هزار هکتار از اراضی دیم ایران
اولین بهنژادگر کاملینا در کشور و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس از کشت کاملینا در سطح 14 هزار هکتار از دیمزارهای ایران در سال جاری خبر داد.
دانیال کهریزی در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: سطح زیر کشت کاملینا در کشور طی جاری حدود 14 هزار هکتار است و استان لرستان نیز با پنج هزار هکتار در میان استانها، بالاترین سطح زیر کشت را دارد.
وی افزود: کشور ایران شدیداً وابسته به روغن خوراکی است و سالانه حدوداً پنج میلیارد دلار ارز برای واردات دانههای روغنی از کشور خارج میشود. از طرف دیگر به کنجاله برای تغذیه دام نیاز داریم. در نتیجه ما کاملینا را بهعنوان یک گیاه دانه روغنی ارزشمند و همچنین به این دلیل که با شرایط دیم سازگاری دارد و حدوداً 70 درصد زمینهای زراعی ما دیم هستند؛ به کشور وارد کردیم.
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: روغن خوراکی کاملینا برای انسان و کنجاله آن برای دام بسیار مناسب است. با کشت کاملینا سعی کردیم وابستگی ایران را برای روغن خوراکی و کنجاله تغذیه دام کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: کشت کاملینا بهصورت دیم است، از آب باران تغذیه میکند و نیازی به منابع آبی دیگر ندارد.
به گفته کهریزی، روغن کاملینا امگا 3 و امگا 6 بالایی دارد، سرشار از ویتامین E است. جنبههای درمانی بالایی در دنیا دارد، در صنایع آرایشی و بهداشتی استفاده میشود. در بعضی از کشورها که منابع نفتی ندارند از روغن کاملینا برای سوخت بیودیزل استفاده میکنند. روغن آن برای تغذیه انسان نیز استفاده میشود.
نائب رئیس انجمن بذر ایران اشاره کرد: در صورت حمایت دولت، در قالب شرکت دانشبنیان آمادگی خود را جهت کاهش قابل توجه وابستگی کشور به روغن خوراکی و کنجاله اعلام میکنیم.
دیدگاه تان را بنویسید