Iranian Agriculture News Agency

تولید و معرفی دو رقم پرتقال جدید در پژوهشکده مرکبات و میوه‌‌های نیمه‌ گرمسیری

با تلاش پژوهشگران پژوهشکده مرکبات و میوه‌‌های نیمه ‌گرمسیری دو رقم جدید پرتقال خونی با نام ‌های ایرسا و آریا تولید و معرفی شد.

تولید و معرفی دو رقم پرتقال جدید در پژوهشکده مرکبات و میوه‌‌های نیمه‌ گرمسیری

رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌‌های نیمه ‌گرمسیری در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: این دو رقم جدید در راستای رفع مشکلات ارقام پرتقال خونی موجود در کشور و به‌منظور بهبود کیفیت و افزایش تنوع محصولات مرکبات در بازار داخلی تولیدشده‌اند.

سیروس آقاجانزاده توضیح داد: ارقام پرتقال خونی موجود در ایران دارای مشکلاتی نظیر سال ‌آوری، حساسیت به تنش‌های محیطی، سر خشکیدگی شاخه‌ها، ریزش زیاد قبل از برداشت، دیررسی میوه و خطر آسیب سرمای زودرس پاییزه، حساسیت به لکه‌های پوستی در زمان نگهداری در سردخانه یا انبار، خشکیدگی پوست و فروپاشی بافت میوه و تغییر طعم آنتوسیانین ‌ها طی نگهداری طولانی‌مدت هستند. بر این اساس ضرورت ایجاد تنوع در عرضه میوه‌های مرکبات به‌ویژه در گروه پرتقال‌های خونی احساس می‌شد.

وی ادامه داد: در این راستا طی یک برنامه اصلاحی با انتخاب ژنوتیپ‌‌های طبیعی از توده‌های موجود در کشور و انجام ارزیابی‌های چندمرحله‌ای در طول سال‌های گذشته، ارقام برتر و امیدبخش شناسایی شدند.

آقاجانزاده افزود: پس از بررسی‌های دقیق و تکمیلی، دو رقم ایرسا و آریا به‌عنوان ارقام برتر انتخاب و معرفی شدند. این دو رقم دارای ویژگی‌های ممتازی نظیر زودرس بودن، عدم سال ‌آوری، بی ‌بذری، درصد بالای آب‌میوه، حساسیت بسیار کم به لکه‌های پوستی میوه و سر خشکیدگی شاخه‌ها، ماندگاری بالا در شرایط انبارداری و همچنین ریزش کم قبل از برداشت هستند. علاوه بر این، این ارقام ازنظر ویتامین ث و آنتوسیانین غنی بوده و ازنظر ارزش غذایی برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان بسیار اقتصادی و مفید هستند.

رئیس پژوهشکده مرکبات و میوه‌های نیمه ‌گرمسیری افزودند، این ارقام در آبان ‌ماه سال جاری در هفتمین جشنواره ملی معرفی ارقام گیاهی و با حضور غلامرضا نوری وزیر محترم جهاد کشاورزی و غلامرضا گل ‌محمدی معاون محترم وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و روسای مؤسسات، مراکز و پژوهشکده‌های تحقیقاتی، محققان و پژوهشگران در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر رونمایی شد.

آقاجانزاده ضمن تشکر از تمامی کارکنان پژوهشکده به‌ویژه جواد فتاحی مقدم و رضا فیفائی و همکارانشان در این پروژه تحقیقاتی که نقش بسزایی را در تولید و معرفی این ارقام ایفا کردند، ابراز امیدواری کرد که معرفی این ارقام بتواند علاوه برافزایش بهره‌وری تولیدکنندگان، رضایت مصرف‌کنندگان را نیز جلب کند و گامی مؤثر در راستای توسعه صنعت مرکبات کشور باشد.

ارقام خونی

 

 

خبرنگار: زینب سادات حسینی فر

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید