گامی بهسوی کشاورزی ایمن؛ تمرکز وزارت جهاد بر حذف سموم پرخطر و ترویج جایگزینهای کمخطر
تهران- ایانا- در شرایطی که نگرانیها درباره سلامت غذایی و اثرات زیستمحیطی سموم پرخطر افزایش یافته، معاون وزیر جهاد کشاورزی از رویکرد تازه این وزارتخانه برای حذف این دسته از سموم و تمرکز بر مصرف گزینههای کمخطر خبر داد؛ سیاستی که میتواند همزمان ضامن سلامت مردم و پایداری تولید باشد.

به گزارش خبرنگار ایانا، علیرضا مهاجر، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، در چهلوسومین سمینار حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی در شیراز، که روز سه شنبه- 26 فروردینماه- با تأکید بر لزوم کاهش مصرف سموم پرخطر گفت: «هیچ سمی در ایران ثبت نمیشود مگر اینکه حداقل دو سال در اتحادیه اروپا مصرف شده باشد.»
وی با اشاره به رعایت «بالاترین استانداردهای جهانی» در مصرف سموم در کشور، افزود: «استفاده از سموم کمخطر، ارقام مقاوم، روشهای کنترل بیولوژیک و غیرشیمیایی، اجرای تناوب زراعی و روشهای بهزراعی، راهکارهای اصلی ما برای کاهش مصرف سم و تولید محصول باکیفیت هستند.»
این سخنان در حالی بیان میشود که در سالهای اخیر، مطالبه عمومی برای ارتقای سلامت غذایی و محدود کردن استفاده از آفتکشهای خطرناک افزایش یافته است. کارشناسان بر این باورند که گذار به سمت کشاورزی ایمن، نیازمند سیاستگذاری جدی و حمایت از شیوههای پایدار و فناوریهای نوین در مدیریت آفات است.
مهاجر با اشاره به جایگاه حیاتی حفظ نباتات در تأمین امنیت غذایی کشور، تأکید کرد: «تولید سموم باکیفیت، ارتقای ایمنی غذایی و بهبود کیفیت محصولات از مهمترین اهداف ماست.»
در ادامه این نشست، مجتبی دهقانپور، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز حفظ نباتات را از ارکان اصلی امنیت غذایی دانست و افزود: «با توسعه شبکههای پیشآگاهی و مبارزه تلفیقی با آفات، میتوان از کاهش عملکرد محصولات جلوگیری و کیفیت تولید را تضمین کرد.»
وی همچنین از راهاندازی «مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی» در استان فارس خبر داد که تمرکز آن بر مدیریت عالمانه آفات و بیماریها با استفاده از فناوریهای نوین است.
با توجه به تهدید بیماریها و آفات نوپدید، از جمله سوسک سرخرطومی خرما و زوال مرکبات در استانهای جنوبی، مسئولان تأکید کردند که نیاز به نگاهی ویژه و سیاستگذاری مؤثرتر برای حفاظت هوشمندانه از محصولات کشاورزی بیش از پیش احساس میشود.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید