سازمان حفظ نباتات نسبت به حساسیت شرایط اقلیمی برای مقابله با ملخ‌های بومی هشدار داد/ ادامه مبارزه گسترده با آفت سن گندم

تهران- ایانا- مدیر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور از مبارزه به موقع با آفت سن گندم در سطح بیش از ۶۲۰ هزار هکتار از اراضی زراعی خبر داد و گفت: این عملیات همچنان در حال گسترش است و تا دو و نیم میلیون هکتار ادامه خواهد داشت.

سازمان حفظ نباتات نسبت به حساسیت شرایط اقلیمی برای مقابله با ملخ‌های بومی هشدار داد/ ادامه مبارزه گسترده با آفت سن گندم

به گزارش خبرنگار ایانا، سعید معین درباره وضعیت فعلی مبارزه با آفات سن گندم و ملخ‌های بومی اظهار کرد: تاکنون عملیات مبارزه با آفت سن گندم در سطح ۶۲۰ هزار هکتار از اراضی کشور انجام شده که از این میزان، حدود ۵۰ هزار هکتار آن مربوط به مبارزه با پوره سن در استان‌های جنوبی است.

وی با بیان اینکه عملیات مبارزه همچنان ادامه دارد، افزود: پیش‌بینی می‌شود سطح نهایی مبارزه با این آفت به حدود دو و نیم میلیون هکتار برسد.

 

ملخ بومی فعلاً نگران‌کننده نیست

مدیر مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات درباره وضعیت ملخ‌های بومی نیز گفت: تاکنون سطحی در حدود ۱۶ هزار هکتار از اراضی کشور علیه ملخ‌های بومی مورد مبارزه قرار گرفته است که از این میان، بیش از ۷ هزار هکتار مربوط به مناطق اطراف دریاچه پریشان در استان فارس بوده است.

وی تأکید کرد: ملخ‌هایی که امسال با آن‌ها مواجه هستیم، از نوع ملخ مراکشی هستند. در سایر استان‌ها نیز سطح مبارزه کمتر بوده و مواردی پراکنده گزارش شده است.

معین در پاسخ به سوالی درباره پیش‌بینی خسارات احتمالی گفت: با برنامه‌ریزی انجام‌شده و آمادگی سازمان، خسارتی متوجه محصولات نخواهد بود و سم و امکانات لازم نیز به‌طور کامل تأمین شده است.

 

هشدار به کشاورزان: در مبارزه با آفات تعلل نکنید

وی با اشاره به گرم‌تر شدن هوا و کاهش بارش‌ها در بهار سال جاری افزود: بر اساس پیش‌بینی‌ها، در فصل بهار کاهش بارندگی و افزایش دو درجه‌ای دما نسبت به میانگین کشور خواهیم داشت که این شرایط، حساسیت زمان‌بندی در مبارزه با آفات را افزایش می‌دهد.

معین تصریح کرد: «امسال کشاورزان باید توجه بیشتری به توصیه‌های کارشناسان حفظ نباتات داشته باشند. تأخیر چند روزه در اجرای عملیات، مانند سال گذشته، ممکن است منجر به گسترش خسارات شود. اگر گفته می‌شود که مبارزه باید انجام شود، کشاورز نباید منتظر بماند.»

 

انگیزه کشاورزان برای مقابله بیشتر شده است

وی با اشاره به انگیزه کشاورزان برای مبارزه با آفات گفت: در سالهایی که احتمالا کاهش بارش وجود دارد، کشاورزان دیم کار به دلیل احتمال کاهش تولید محصول و عدم صرفه اقتصادی، از هزینه‌کرد برای مبارزه با آفات و بیماری‌ها خودداری می‌کردند، اما امسال با وجود بارش‌های فروردین‌ماه مشاهده رشد مناسب گیاهان، انگیزه لازم برای مقابله با آفات در میان بهره‌برداران وجود دارد.

معین تأکید کرد که مبارزه با ملخ، وظیفه‌ای عمومی و به عهده دولت است، اما مشارکت و همکاری کشاورزان نیز در این زمینه نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید