Iranian Agriculture News Agency

‌وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد:

اجرای عملیات مبارزه با افت ملخ صحرایی در 700 هزار هکتار

‌وزیر جهاد کشاورزی گفت: عملیات مبارزه با افت ملخ صحرایی تاکنون در بیش از 700 هزار هکتار از اراضی 9 استان جنوبی کشور انجام شده است و پیش بینی می شود وسعت عملیات مبارزه به یک میلیون هکتار افزایش یابد.

اجرای عملیات مبارزه با افت ملخ صحرایی در 700 هزار هکتار

‌به گزارش ایانا به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، محمود حجتی در حاشیه بازدید از زمین‌های کشاورزی مورد هجوم ملخ در شهرستان سیریک، افزود: با توجه به بارندگی مناسب در اواخر سال گذشته و ابتدای سالجاری و رطوبتی در شبه‌جزیره عربستان و کشورمان ایجاد و منجر به هجوم ملخ صحرایی آفریقایی شد.

وی با بیان اینکه بارندگی‌های شدید در مرز عربستان سعودی و یمن در سال گذشته و بارش ۵۰۰ میلی‌متر در ۱۶ ساعت سبب افزایش زاد و ولد ملخ‌ها شد، تصریح کرد: بنا بر گزارش‌های سازمان فائو و گزارش‌های کارشناسان متأسفانه به دلیل مشکلات و مسائلی که در کشور یمن و سایر مناطق وجود داشت آن‌طور که انتظار می‌رفت با هجوم این ملخ‌ها مبارزه جدی صورت نگرفت.

حجتی با اشاره به اینکه یا این مبارزه جدی نتوانستند یا نخواستند انجام شود، اظهار کرد: این ریزش‌ها آرام‌آرام به سمت نقاط شمالی و خلیج‌فارس حرکت کرد و سواحل جنوبی کشورمان را در برگرفت.

وی با بیان اینکه در بهمن‌ماه سال گذشته برای نخستین بار این ملخ‌ها در روستای نخیلو از توابع بخش شیبکوه شهرستان بندرلنگه دیده شد که آن‌هم ملخ‌هایی از نوع ملخ مادری بودند، اضافه کرد: مبارزه ابتدا در پنج استان آغاز و امروز به ۹ استان درگیر بحث هجوم ملخ‌ها و مبارزه با آن هستیم.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عملیات مبارزه با هجوم ملخ‌ها تا به امروز در حدود ۷۰۰ هزار هکتار انجام‌شده است، بیان کرد: دو هزار نفر با ۷۰۰ دستگاه ماشین و تجهیزات موردنیاز نیز در حال مبارزه با ملخ و مراقبت از زمین‌های کشاورزی هستند تا با دستجات جدید ملخ‌ها مبارزه جدی صورت گیرد.

وی در خصوص حال و روز درختان انبه منطقه سیریک، ادامه داد: همان‌طور که امروز مشاهده کردیم ملخ‌ها این درختان انبه را از شادابی خارج و به این حال و روز انداخته‌اند.

حجتی با بیان اینکه پیش‌بینی‌مان قریب به مبارزه و اقدامات جدی در یک‌میلیون هکتار از اراضی کشاورزی در تیرماه و مردادماه هستیم، خاطرنشان کرد: طبق گزارش‌های در اختیار قرارگرفته از سوی مجامع بین‌المللی این ملخ‌ها اکنون در حال حرکت به سمت پاکستان و هندوستان هستند و به دلیل جهت باد و رطوبت، اگر در این دو کشور مبارزه مناسبی صورت بگیرد، امیدوارم در پایان پاییز در سیکل برگشتی ملخ‌ها با مشکل جدی در هجوم ملخ نداشته باشیم.

وی با اشاره به رایزنی با دو کشور پاکستان و هندوستان برای بحث مبارزه جدی با ملخ در این دو کشور، ابراز کرد: درعین‌حال این آمادگی را دارا هستیم تا در پایان پاییز در صورت برگشت ملخ‌ها مبارزه مورد نیاز را انجام دهیم.

وزیر جهاد کشاورزی با تقدیر از تمامی مسئولان، نیروهای مردمی، کشاورزان و گروه‌های جهادی و بسیجی برای کمک و یاری در بحث مبارزه با هجوم ملخ‌ها، تصریح کرد: هجوم ملخ‌ها مصیبت بزرگی بود اما با مشارکت مردم و بسیج همگانی خوشبختانه کمترین خسارت وارد شد.

وی با بیان اینکه منکر نمی‌شویم که به اراضی کشاورزی خسارت وارد شده اما اگر این حضور و مشارکت نبود خسارت‌ها بسیار بیشتر از وضعیت کنونی بود، اظهار کرد: در پنجاه سال گذشته این‌چنین هجوم ملخ صحرایی را شاهد نبودیم اما با اراده مسئولان و مشارکت مردم با مبارزه جدی صورت گرفته شاهد کمترین خسارت چه در زمینه طبیعی چه کشاورزی در سطح کشور بودیم.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید