ساداتینژاد در سفر به خراسان شمالی خبر داد:
تسویه 50میلیارد تومان از مطالبات دامداران استان در هفته آینده
ساداتینژاد از تسویه 50میلیارد تومان از مطالبات دامداران استان خراسان شمالی در هفته آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایانا، سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در آیین افتتاح طرح آبیاری روستای اسلام آباد شهرستان مانه و سملقان، گفت: مقام معظم رهبری در ابتدای سال در مورد کشاورزی صحبت های مهمی داشتند و در این هفته نیز در دیدار اعضای هئیت دولت با ایشان بر امینت غذایی به عنوان مساله درجه یک کشور تاکید داشتند.
وی افزود: ما در حوزه تولید با توجه به سخنان مقام معظم رهبری اهتمام ویژه ورزیدیم و در این دولت بازار به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تولید با توجه به واگذاری بازار به وزارت جهاد کشاورزی بر اساس عملکرد این وزارتخانه فراموش نشده است، افزود: باید طبق قانون در اول فصل کاشت به کشاورزان قیمت خرید اعلام شود تا کشاورز بتواند تصمیم به نوع کاشت محصول خود بگیرد.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: ما نمیتوانیم به کشاورزمان دستور دهیم که چه چیزی بکارد بلکه باید با اعلام قیمت به او انگیزه بدهیم که چه چیزی بکارد.
وی افزود: در شهریور سال گذشته قیمت گندم را اعلام کردیم و قیمت خرید تضمینی آن را ۷۵۰۰ تومان اعلام کردیم؛ در سوم فروردین ماه نیز پس از صحبت های مقام معظم رهبری در اولین جلسه هیات دولت قیمت خرید تضمینی گندم را به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش دادیم؛ در سال های گذشته چنین نگاهی به گندم وجود نداشته است.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی، قیمت کود را به دلیل اینکه خاک هایمان کم کوددهی داشت کاهش دادیم و این موضوع سبب میشد تا عملکرد محصول کشاورز کاهش یابد که با کاهش قیمت کود این مساله رفع خواهد شد.
وی یادآور شد: امسال در استان خراسان شمالی ۵۰۰درصد خرید تضمینی گندم رشد داشته که بی نظیر است.
ساداتینژاد با بیان اینکه اعتقاد دارم نتیجه اعمال این سیاست را در سال زراعی آینده خواهیم دید، گفت: انشالله در هفته آینده قیمت خرید تضمینی گندم برای سال آینده را اعلام خواهیم کرد که کشاورزان ما بدانند دولت در مورد تولید محصولات اساسی و رسیدن به خودکفایی ایستاده است و آن را با اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات نشان میدهد.
وی یادآور شد: کشت قراردادی در ۲۵۰ هزار هکتار به صورت پایلوت انجام شد و انشالله امسال کشت قراردادی گندم را در کشور انجام میدهیم.
ساداتینژاد با اشاره به مطالبات۵ تا ۶ درصدی گندم کاران، گفت: انشالله در هفته آینده کل مطالبات گندمکاران با توجه به انتهای فصل پرداخت میکنیم تا انشالله بدهی به گندمکاران نداشته باشیم.
ساداتی نژاد افزود: ۵۰ میلیارد تومان مطالبات دامداران این استان نیز در هفته آینده تسویه میشود.
وزیر جهاد کشاوزی در خصوص آبیاری نوین و اجرای آن، گفت: انشالله آن را استمرار میدهیم و اعتبار خوبی برای این مهم در نظر گرفتیم.
وی یادآورشد: برای صیانت و حفاظت آب در آبخیزداری نیز ۴۳۰ میلیارد تومان در سفر هیات دولت به استان خراسان شمالی اعتبار در نظر گرفته شده است.
وزیر جهاد کشاورزی ضمن دعوت از سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه گلخانه، گفت: با حضور رئیس جمهور بنا شد تا توسعه گلخانه ها را از ۲۰ هزار هکتار فعلی به ۱۰۰ هزار هکتار برسانیم؛ یعنی سبزی و صیفی را به گلخانه ها انتقال دهیم و در زمین های آبی آزاد شده گندم بکاریم.
وی با بیان اینکه با انتقال علوفه به مراتع در زمین های آبی محصولات استراتژیک در زمین های آزاد شده کشت خواهد شد، گفت: از امسال با رشد بیشتری در شهرک های گلخانه ای را توسعه می دهیم تا سبزی و صیفی را با بهره وری بیشتر و مصرف آب کمتر تولید کنیم.
وی ضمن خدا قوت به عشایر کشور برای تولید پروتئین کشور، گفت: بانک کشاورزی باید تسهیلات در نظر گرفته شده توسط دولت به دامداران و کشاورزان را بدون وقفه و بدون دغدغه پرداخت کند؛ چک برگشتی، معوقه وام و وثیقه بانکی هیچکدام در این طرح محدودیتی در پرداخت تسهیلات به کشاورزان نیست.
وی گفت: بانک کشاورزی برای حمایت از کشاورزان شکل گرفته است و بانک توسعه ای و تخصصی است و نباید مانند سایر بانک ها به آن نگاه کنیم، تمام قواعد رایج بانکی پس از مردمی سازی یارانه ها برای حمایت از کشاورزان با مصوبه از شورای پول و اعتبار رفع شد.
وی با اشاره به خشکسالی و تغییر اقلیم، گفت: بهره وری در آب بسیار اهمیت دارد و با آبیاری نوین و کشت های گلخانه ای محقق می شود.
ساداتینژاد یادآور شد: از هفته گذشته با بانک کشاورزی مذاکراتی انجام شده و درخواست کنندگان تسهیلات برای مکانیزاسیون میتوانند به بانک برای دریافت تسهیلات از هفته آینده مراجعه کنند و محدودیتی در این حوزه نداریم.
وی با اشاره به خرید ۱۰ هزار راسی دام با قیمت مناسب در خراسان شمالی، گفت: برای خرید نهاده با توجه به افزایش قیمت آن به سرمایه در گردش نیاز است که ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این مهم دیده شده که ۱۰ هزار میلیارد تومان آن هنوز پرداخت نشده و با کمک مدیرعامل بانک کشاورزی پرداخت تسهیلات سرعت خواهد گرفت.
به گفته وی، اتحادیه عشایری استان نیز به نیابت از عشایر میتواند تسهیلات دریافت کند و نهاده مدت دار خریداری کند تا مساله نهاده های دامی مورد نیاز عشایر مرتفع شود.
وی ادامه داد:همچنین پشتیبانی امور دام استان نیز با قراردادی به صورت امانی نهاده های دامی در اختیار عشایر قرار دهد و در نهایت دام را خریداری میکنیم و یا عشایر پس از فروش دام با پشتیبانی امور دام تسویه میکنند.
ساداتی نژاد گفت:پس از جنگ اوکراین قیمت غذا رشد شدیدی در دنیا داشته است. در حال حاضر هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که تورم در غذا پس از جنگ اوکراین را تجربه نکرده باشد.
وی افزود: خیلی از کشورها نیز دچار کمبود، سهیمه بندی و صف نیز شده اند.
ساداتینژاد با بیان اینکه در کنار بحران امنیت غذایی در دنیا آزاد سازی نرخ ارز را نیز در کشور عملیاتی کرده ایم، یادآور شد: علیرغم این مهم کمبودی در کشور ما اتفاق نیفتاد و سهیمه بندی نداشتیم و دلیل آن غیرت کشاورز و دامداری ایرانی بوده است.
وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد: صادرات دام از روز شنبه آزاد شده به دلیل حمایت از دامداران بوده است.
وی در پایان گفت: امانی در اختیار دادن نهاده ها را نیز در حوزه عشایری و روستایی که مشکل تامین علوفه دارند را شرکت پشتیبانی امور دام انجام دهد.
دیدگاه تان را بنویسید