مبارزه 2700 هکتاری با ملخهای مراکشی
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی از مبارزه دو هزار و 700 هکتاری با ملخها خبر داد.
محمد رضایی در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: ملخهای مراکشی بومی کشورهای مختلف هستند و یکی از این کشورها ایران است. در نتیجه این ملخها از کشور دیگری وارد استان نشدهاند، ما کانونهای آلودگی آن را در استان داریم.
وی افزود: در سال 91، 92 و 93 یعنی در سه سال متوالی شاهد مهاجرت و پرواز دستهجات ملخ مراکشی از کشور ترکمنستان، به سمت مزارع و مراتع همجوار با کشور ترکمنستان بودیم.
رضایی بیان کرد: با مهاجرت ملخها در این سه سال، علیرغم مبارزاتی که داشتیم در شهرستانهای «مانه و سملقان» و «راز و جرگلان» شاهد ایجاد کانونهای تازه بودیم.
وی ادامه داد: ملخهای مراکشی مهاجر، از مرزی که با خراسان رضوی و گلستان داشتند، وارد کشور شدند. ملخ برای کامل کردن سیکل زندگی به سمت ارضهای بالاتر پرواز میکند، یعنی به سمت جایی که سبزینه گیاهی باشد.
رضایی اضافه کرد: با توجه به میزان بارندگی که در فصل بهار رخ میدهد، کانونهای آلودگی فعال میشوند و ما در این کانونها مبارزه میکنیم.
وی یادآور شد: در این هفته احتمال بارندگی وجود دارد، اما باید دو الی سه هفته به صورت متوالی بارندگی داشته باشیم تا کانونهای آلودگی فعال شوند. در فروردین ماه به دلیل کمبود بارندگی، میتوان گفت کانونهای ملخ فعالیتی نداشتند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی، بیان کرد: باران یک محرک برای آماده کردن رطوبت کپسولها است، در حضور این رطوبت، تخمهای ملخ تفریق میشوند و پورهها بیرون میآیند.
محمد رضایی توضیح داد: در یک ماه گذشته حدودا هزار و 700 هکتار مبارزه انجام شد و در مجموع در استان خراسان شمالی، تا به امروز حدودا دو هزار و 700 هکتار مبارزه با ملخ داشتیم.
وی افزود: پایداری، زمستانگذرانی و سیکل زندگی ملخ در مراتع انجام میشود، ملخ در جایی حضور دارد که از گزند انسان دور باشد. شروع فعالیت آفت از مراتع است، اگر نتواند در آنجا تغذیه کند به سمت مزارع و باغاتی که همجوار با مراتع باشد میرود. ما در مراتع شروع به مبارزه میکنیم تا از مراتع به سمت باغات و مزارع هجوم پیدا نکنند.
دیدگاه تان را بنویسید