ضرورت ارتقا آموزشهای فنی به پرورش دهندگان میگو
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان، در نشست کمیته فنی میگو پیرامون بررسی تولید در سال جاری، چالش های موجود و برنامه ریزی برای تولید در سال آتی گفت: شواهد و بررسی های همه جانبه تولید در سال گذشته و ارائه تجربیات بهره برداران، رشد و تولید پایدار صنعت میگو در خوزستان را نشان می دهد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، این نشست با حضور وحید معدنی مدیرکل میگو و آبزیان آبشور سازمان شیلات کشور، بنا درخشان، معاون دفتر میگو سازمان شیلات کشور، کامران حاجب نژاد، رئیس گروه تکثیر میگو این سازمان، شقایق نوروزی، رئیس گروه پرورش میگو سازمان شیلات کشور، حسین هوشمند، رئیس پژوهشکده آبزیپروری آبهای جنوب کشور، کارشناسان مجموعه دامپزشکی، آبزیپروری و جمعی از پرورشدهندگان و تکثیرکنندگان میگو استان خوزستان برگزار شد.
مرتضی سوری سرپرست اداره کل شیلات خوزستان در این جلسه مهمترین عوامل مؤثر در رشد و تولید موفق میگو در خوزستان، علیرغم شیوع و بروز بیماری در مزارع پرورش میگوی سایر استانها را آمادهسازی استخرها با رعایت دستورالعملهای فنی – بهداشتی، کاهش تراکم ذخیرهسازی میگو در استخرها، ذخیرهسازی با بچه میگوهای نرسری شده که 56 درصد مزارع امسال را شامل میشود و پایش و نظارتهای مستمر تیم کارشناسی دامپزشکی_ شیلات و تحقیقات استان طی دوره پرورش برشمرد.
سوری در ادامه گفت: شواهد و بررسیهای همهجانبه تولید در سال گذشته و ارائه تجربیات بهرهبرداران بیانگر رشد و تولید پایدار صنعت میگو در خوزستان است.
وی افزود: با همکاری خوب بهرهبرداران و تلاش شبانهروزی کارشناسان تخصصی میزان تولید میگوی امسال با 32 درصد رشد به هزار و 718 تن رسیده است و هیچگونه تلفات ناشی از بیماری در مزارع پرورشی استان مشاهده نشد.
این مقام مسئول تولید و مدیریت پرورش در کنار بیماریهای مسری در مزارع پرورشی میگو ازجمله لکه سفید و AHPND را حائز اهمیت خواند و توضیح داد: این نتایج و تجربیات ارزشمند چراغ راه استان و کشور برای مقابله و پیشگیری از مخاطرات ناشی از بروز بیماریهای ویرانگر در صنعت میگو محسوب میشود که باید با متخصصان و بهرهبرداران سایر استانهای میگو پرور در کشور به اشتراک گذاشته شود.
سوری همچنین یکی از موارد مهم و اساسی در راستای پیشبرد برنامههای کمیته فنی میگوی استان را بر مبنای ضرورت ارتقا آموزشهای فنی و بهداشتی به پرورشدهندگان میگو، برگزاری کارگاهها، همایش و سمینارهای آموزشی، بهرهگیری از دانش و تبادل اطلاعات با استانهای پیشرو درزمینهٔ تولید میگو برشمرد.
دیدگاه تان را بنویسید