صادرات پایدار و ایمن با پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش ماهیان گرمابی
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور در جلسه کمیته علمی اجرایی بیماریهای ماهیان گرمابی گفت: برای صادرات پایدار و ایمن اهمیت دادن به اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش از سوی تولیدکنندگان ضروری و حائز اهمیت است.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، جلسه کمیته علمی اجرایی بیماریهای ماهیان گرمابی با حضور مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی و اعضای کمیته تخصصی و فنی بیماریهای آبزیان در محل سالن جلسات اداره کل دامپزشکی خوزستان برگزار شد.
در ابتدای این نشست مدیرکل دامپزشکی خوزستان ضمن اشاره به وجود مزارع فراوان پروش ماهیان گرمابی در استان گفت: خوزستان با دارا بودن مجتمعها و مزارع فراوان پرورش ماهیان گرمابی ازجمله مجتمع پرورش ماهیان گرمابی در کشور (مجتمع پروش ماهیان گرمابی آزادگان) از استانهای پیشرو در حوزه تولید و صادرات ماهیان گرمابی بوده و ظرفیت توسعه این صنعت در استان به شکل صادرات محور بسیار زیاد است.
عسکری فرد تأکید کرد: لازمه موفقیت و استمرار در تولید و صادرات ماهیان گرمابی، رعایت الزامات بهداشتی و امنیت زیستی و حفظ و حراست صنعت تکثیر و پرورش آبزیان از بروز و شیوع بیماریهای اندمیک و اگزوتیک است.
مدیرکل دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان سازمان دامپزشکی کشور، با اشاره به این موضوع که جمهوری اسلامی ایران دارای رتبه هفتم در تولیدات ماهیان گرمابی در دنیا است، افزود: با اقدامات انجام شده توسط سازمان دامپزشکی کشور، توانستهایم در لیست A صادرکنندگان ماهیان گرمابی برای اروپا قرار گیریم که لازمه صادرات پایدار و ایمن، اهمیت دادن به اقدامات بهداشتی و پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش از سوی تولیدکنندگان است.
همچنین در این نشست پرفسور سلطانی عضو هیات علمی دانشگاه تهران و عضو کمیته تخصصی و فنی آبزیان کشور بیان کرد: دامپزشکی مصداق بارز اقتصاد دام، طیور و آبزیان است که باید تولیدکنندگان بهمنظور تولید پایدار نسبت به دستورالعملهای بهداشتی سازمان دامپزشکی کشور اهتمام ورزند.
وی از مهمترین اقداماتی که باعث پیشگیری از بروز بیماری در مزارع پرورش ماهیان گرمابی میشود را اصلاح زیرساختها در مزارع پرورش، اهمیت دادن به قرنطینه و امنیت زیستی، عدم ورود لارو، بچه ماهی و خوراک آبزیان بدون گواهی حمل بهداشتی دامپزشکی، ایجاد نرسری در مزارع پرورش، آمادهسازی استخرهای پرورش بعد از هر دوره صید و جدی گرفتن آیشگذاری توسط پرورشدهندگان عنوان کرد.
سلطانی با اشاره به وجود مرکز تحقیقات شیلات و دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران در استان خوزستان یادآور شد: این دو مرکز مهم علمی در استان خوزستان بازوی علمی سازمان دامپزشکی کشور در مباحث پیشگیری از بروز بیماریهای آبزیان هستند.
در این نشست اعضای هیات علمی گروه آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران، مدیریت مرکز تحقیقات شیلات استان خوزستان و نمایندگان اداره کل شیلات خوزستان نیز حضور داشتند و به بیان نقطه نظرات کارشناسی خود در خصوص پیشگیری و مدیریت بیماریهای آبزیان و الزامات آن پرداختند.
دیدگاه تان را بنویسید