15 فروردین ، بهترین زمان برداشت چغندر قند پاییزه در خوزستان
مجری طرح چغندر قند کشور در سفر به خوزستان گفت: با توجه به شرایط اقلیمی، برداشت این محصول از ۱۵ فروردین باید آغاز شود به نحوی که تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ برداشت به پایان برسد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، مجری طرح چغندرقند کشور در جلسه برنامهریزی برداشت چغندرقند پاییزه استان گفت: در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ عمده کشت چغندرقند پاییزه در خوزستان در شهریور و مهرماه انجام شده است.
پیمان حصادی بیان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی، برداشت این محصول از ۱۵ فروردین باید آغاز شود بهنحویکه تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۳ برداشت به پایان برسد.
وی اضافه کرد: با توجه به همزمانی برداشت چغندرقند پاییزه و گندم، استان خوزستان ظرفیت حمل زیادی ندارد بنابراین کارخانهها قند باید برنامهریزیها را در راستای عقد قرارداد با کامیون دارها هر چه سریعتر انجام دهند.
حصادی خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از بیماری و پوسیدگی باید از کشت ارقام دیگر چغندر بهجای چغندر کنونی خودداری شود.
وی افزود: ناظر عالی ما بهمنظور عیارسنجی از مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی است و هیچکس نباید مانع ورود آنها به آزمایشگاهها شود.
حصادی ادامه داد: مبنای تعیین قیمت چغندرقند پاییزه، هزینههای تولید است و بهزودی قیمت این محصول اعلام خواهد شد.
رئیس گروه گیاهان قندی معاونت وزارت نیز بابیان اینکه در سالهای گذشته سطح زیر کشت چغندرقند پاییزه در کشور روند افزایشی داشته، گفت: متوسط عملکرد چغندرقند پاییزه در استان از میانگین کشوری بالاتر است.
حسین پور یادآور شد: سطح زیر کشت سال گذشته ۱۵ هزار و ۴۳۶ هکتار و میزان تولید یکمیلیون و ۶۰ هزار و ۵۹۸ هکتار بوده است.
وی توضیح داد: پیشبینی میشود عملکرد محصول چغندرقند پاییزه 70 تن در هکتار باشد که بر این مبنا بیش از یکمیلیون و 383 هزار تن محصول از سطح مزارع برداشت خواهد شد.
حسین پور افزود: برای حمل این میزان چغندرقند 558 کامیون در روز موردنیاز است.
14 کارخانه قند کار برداشت چغندرقند پاییزه را بر عهدهدارند.
خبرنگار: حدیث چاروسایی
دیدگاه تان را بنویسید