ذخیره دو برابری کودهای کشاورزی در خوزستان

مدیر شرکت خدمات حمایتی خوزستان گفت: ذخیره کودی امسال نسبت به سال گذشته دو برابر است و از 15 مهرماه توزیع سهمیه کود کشت پاییزه آغاز می‌شود.

ذخیره دو برابری کودهای کشاورزی در خوزستان

به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، مدیر شرکت خدمات حمایتی استان در مراسم آغاز بکار هفتمین کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی محصولات زراعی 1404-1403 گفت: کل کود کشاورزی مورد نیاز کشور سه میلیون تن در سال است  که دو میلیون و 400 هزار تن اوره و مابقی کودهای پایه هستند.

سید علی موسوی با بیان اینکه 53 درصد قیمت کود به‌صورت یارانه‌ای است و  توسط دولت پرداخت می‌شود، افزود: کود مورد نیاز از طریق شبکه کارگزاران و تعاون روستایی بین کشاورزان توزیع می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ذخیره کودی امسال نسبت به سال گذشته دو برابر است و از 15 مهرماه توزیع سهمیه کود کشت پاییزه  آغاز می‌شود.

موسوی ادامه داد: 95 درصد سهم کود کشت تابستانه تاکنون توزیع شده و مابقی طی روزهای آینده توزیع خواهد شد.

مدیر حفظ نباتات سازمان گفت: یکی از محدودیت‌های مهم  که در الگوی کشت اهمیت دارد عوامل زیان رسان است و برخی از این عوامل به چالش تبدیل شده‌اند.

ناجی شهیب زاده افزود: یکی از این عوامل زیان رسان علف‌های هرز هستند که به علت استفاده مداوم از سموم طی سالیان متوالی، مقاومت آنها نسبت به سموم بالا رفته است.

وی ادامه داد: سموم باید بر اساس علف‌های هرز هر منطقه انتخاب و استفاده شوند تا مقاومت آنها نسبت به علف کش‌ها کمتر شود.

وی با بیان اینکه انتخاب کشت‌های جایگزین یکی دیگر از راه‌ها برای کنترل و کاهش علف‌های هرز است، خاطرنشان کرد: سوسک‌های غلات به خصوص سوسک سیاه بیشتر در مناطق شمالی استان مشاهده شده و در حال حاضر آیش و تناوب زراعی بهترین راه برای مقابله با این آفت است و توصیه می‌شود شهرهای شمالی به ویژه بهبهان، اندیمشک و رامهرمز کشت دیگری را جایگزین کشت گندم کنند.

شهیب زاده یادآور شد: دو سال پیاپی اجازه داده نشد بیماری زنگ گندم به خصوص زنگ زرد به مزارع گندم استان خسارت وارد کند و به همین منظور در سال گذشته در 230 هزار هکتار از مزارع استان علیه این بیماری مقابله انجام شد.

وی بر ضدعفونی بذور برای جلوگیری از سیاهک پنهان نیز تأکید کرد.

  

خبرنگار: حدیث چاروسایی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید