کاهش تنش شوری با استفاده از منابع کودی
دوره آموزشی با عنوان مدیریت تغذیه گندم در شرایط شور برگزار شد.
به گزارش خبرنگار ایانا در خوزستان، علیرضا جعفرنژادی عضو هیئت علمی بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان در جمع کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به چالش های کشاورزی گفت: یکی از مهمترین عوامل محدود کننده رشد و عملکرد محصولات کشاورزی افزایش شوری در محیط ریشه گیاه است.
وی افزود: افزایش شوری در خاک به دلیل وجود منابع نمک بهصورت ذاتی یا به دلیل اقدامات مدیریتی است.
جعفرنژادی ادامه داد: از مهمترین اقدامات مدیریتی برای کاهش تنش شوری، استفاده از منابع کودی و عناصر غذایی است که در این خصوص استفاده از چهار عنصر پتاسیم، کلسیم، آهن و روی بسیار موثر هستند.
وی گفت: استفاده از کود های ضد تنش نظیر اسید های آمینه میتواند در کاهش تنش شوری موثر باشد.
جعفرنژادی خاطرنشان کرد: اقدامات مدیریتی نظیر استفاده از مواد کودی مناسب، آرایش کشت و رقم به طور معنی داری میتوانند سبب افزایش عملکرد محصول گندم در زمین بدون سیستم زهکشی شود.
خبرنگار: حدیث چاروسایی
دیدگاه تان را بنویسید