عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی خوزستان:

چالش‌های خاک در خوزستان: شوری، فرسایش و تغییر کاربری اراضی

وبینار آموزشی شبکه برکت خوزستان با محوریت فناوری‌های نوین در علوم خاک برگزار شد. عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان، در این وبینار به چالش‌های خاک منطقه، روش‌های نوین نقشه‌برداری و مزایای الگوی کشت صحیح پرداخت.

چالش‌های خاک در خوزستان: شوری، فرسایش و تغییر کاربری اراضی

 به گزارش ایانا به نقل از روابط‌عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ابوالفضل آزادی، عضو هیات علمی این مرکز، در کارگاه آموزشی شبکه برکت استان خوزستان که در تاریخ دوازدهم اسفندماه برگزار شد، به ارائه مباحثی با عنوان "مروری بر فناوری‌های نوین در علوم خاک" پرداخت.

چالش‌های خاک در منطقه خوزستان

وی در ابتدا به چالش‌های عمده‌ای که خاک‌های منطقه خوزستان با آن‌ها مواجه است، از جمله شوری، بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی، فرسایش خاک و تغییر کاربری اراضی اشاره کرد و راهکارهای مدیریتی برای مقابله با این مشکلات را تشریح کرد.

روش‌های نوین نقشه‌برداری خاک

آزادی در ادامه، روش‌های مختلف نقشه‌برداری خاک را از شیوه‌های سنتی تا فناوری‌های نوین مانند نقشه‌برداری رقومی مورد بررسی قرار داد و بر اهمیت استفاده از این فناوری‌ها برای دستیابی به داده‌های دقیق و کارآمد تاکید کرد.

مزایای اجرای الگوی کشت صحیح

وی همچنین مزایای انجام مطالعات خاک‌شناسی، تعیین تناسب اراضی و اجرای الگوی کشت مناسب را برشمرد و گفت: «اجرای صحیح الگوی کشت می‌تواند به تضمین امنیت غذایی، پایداری تولید، حفاظت از منابع پایه و افزایش بهره‌وری عوامل تولید منجر شود.» عضو هیات علمی مرکز تحقیقات خوزستان افزود: «استفاده از اراضی متناسب با توان و محدودیت‌های موجود در کشور، مصرف بهینه آب، کاهش اثرات خشکسالی، برنامه‌ریزی مناسب برای تامین نهاده‌ها و کاهش ریسک درآمدی کشاورزان از دیگر مزایای اجرای الگوی کشت صحیح است.»

کاهش اثرات تخریبی زیست ‌محیطی

وی تاکید کرد که این اقدامات می‌توانند اثرات تخریبی زیست‌محیطی را کاهش داده و به تامین نیازهای داخلی، کاهش وابستگی به واردات و افزایش صادرات محصولات زراعی و باغی کمک کنند.

هدف از برگزاری کارگاه‌ها

آزادی در پایان خاطرنشان کرد: «هدف از برگزاری این کارگاه‌ها، ارتقای دانش و مهارت‌های کشاورزان و کارشناسان حوزه کشاورزی در راستای مدیریت پایدار منابع خاک و افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی است.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید