کارگاه آموزشی تکنولوژی‌های نوآورانه برای افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در شاهرود برگزار شد

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از برگزاری کارگاه آموزشی تکنولوژی‌های نوآورانه برای افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان شاهرود خبر داد.

کارگاه آموزشی تکنولوژی‌های نوآورانه برای افزایش بهره‌وری آب کشاورزی در شاهرود برگزار شد

به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، حسین شاهینی در حاشیه برگزاری این کارگاه اظهار کرد: با توجه به اینکه یکی از مهم‌ترین چالش‌های کشور و از جمله استان سمنان بحران آب است این کارگاه باهدف معرفی طرح‌هایی که در جبران کمبود آب می‌تواند مفید و مؤثر باشد با حضور کارشناسان برگزار شد.

شاهینی افزود: یکی از روش‌های افزایش بهره‌وری آب و صرفه‌جویی در مصرف آب استفاده از تکنولوژی‌های نوآورانه است که مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان توانسته طرح‌هایی ارائه کند.

به گفته شاهینی آبیاری بارانی با استفاده از لوله‌های رین فلت از جمله طرح‌هایی است که برای اولین بار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان شاهرود اجرا شده است.

به گفته وی با توجه به شعار سال به نام تولید دانش‌بنیان و اشتغال آفرین کارگاه آموزشی تکنولوژی نوآورانه برای افزایش بهره‌وری آب کشاورزی برگزار شد.

در این کارگاه یک‌روزه همچنین کارشناسان آب‌وخاک استان ضمن آشنایی و معرفی طرح آبیاری بارانی با استفاده از لوله‌های رین فلت از طرح کشت زعفران با این روش آبیاری دیدن کردند.

در این بازدید امین امینی سرمایه‌گذار طرح کاهش ۵ برابری میزان مصرف آب نسبت به روش آبیاری سطحی را از جمله مزیت‌های این طرح عنوان کرد.

وی گفت: طرح کشت زعفران با روش آبیاری بارانی رین فلت در محل مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی شاهرود در مدت ۲ سال در ۵۰ هکتار اجرا شد.

وی افزایش بهره‌وری مصرف آب را از دیگر موفقیت‌های اجرای این طرح عنوان کرد.

گفتنی است با توجه به موفقیت اجرای طرح آبیاری بارانی رین فلت معاون آب‌وخاک وزارت جهاد کشاورزی هم در بازدیدی که از این پروژه داشت آن را به‌عنوان یکی از روش‌های مورد قبول در مصرف بهینه آب اعلام کرد.

در این کارگاه آموزشی همچنین شرکت‌های دانش‌بنیان، مبتکران صنعت رویش یار و سیمان نیاکان سنگسر هم به معرفی محصولات خود در زمینه منابع جدید ذخیره آب اراضی کشاورزی به‌عنوان جایگزین استخرهای ذخیره آب و همچنین مواد معدنی مورداستفاده در مزارع کشاورزی پرداختند.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید