Iranian Agriculture News Agency

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان:

تسریع در اقدامات برای تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی استان سمنان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر لزوم به‌کارگیری ابزارهای تشویقی برای استقبال کشاورزان از تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی این استان گفت: باید اقدامات برای تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی در استان سمنان تسریع شود.

تسریع در اقدامات برای تجمیع و یکپارچگی اراضی کشاورزی استان سمنان

به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، محمدرضا قاسمی در کارگروه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در ارتباط با اراضی و جلوگیری از خرد شدن قطعات مناسب فنی و اقتصادی کشاورزی در یک دوره طولانی غفلت شده است، بیان کرد: این مهم در دراز مدت باعث وابستگی کشور به دیگر کشورها برای تأمین غذا و کالاهای مورد نیاز مردم در بخش کشاورزی خواهد شد.

وی با بیان اینکه  قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی چندین سال معطل ماند تا آیین‌نامه اجرایی آن ابلاغ شود و این مهم در دولت سیزدهم انجام شد اضافه کرد: این غفلت دیرینه عملا اراضی کشاورزی را از بستر تولید و محل تأمین و تولید غذا به محل سوداگری و سفته بازی تبدیل کرده و این مهم در اراضی درجه یک و مستعد کشاورزی بیشتر است و در اراضی بیابانی کمتر شاهد این سوءاستفاده‌ها هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با تأکید بر لزوم مرور مجدد قوانین مربوط به جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی از سوی کارشناسان امور اراضی در سراسر استان سمنان به منظور کمک به فرایند تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی بر لزوم استمرار برگزاری کارگروه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی در استان و شهرستان‌های سمنان تأکید کرد و گفت: باید در این جلسات به پیشنهادات جدی و عملیاتی در راستای تسریع در فرایند یکپارچگی و تجمیع اراضی کشاورزی برسیم.

قاسمی با تاکید بر لزوم به‌کارگیری ابزارها و مشوق‌های لازم برای ترغیب بهره‌برداران به یکپارچگی اراضی کشاورزی خاطرنشان کرد: علاوه‌بر انگیزه و مشوق‌ها و اتخاذ و اجرای تهمیداتی برای رغبت بیشتر کشاورزان به این امر، باید به دنبال ابزارهای بازدارنده هم رفت و قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی یکی از بسترهای مهم قانونی برای جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی است؛ چرا که تغییر کاربری اراضی یکی از مهم‌ترین انگیزه‌های تفکیک، قطعه‌بندی و خرد شدن اراضی کشاورزی است که با هدف سوداگری و خرید و فروش زمین انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه اراضی کشاورزی به‌عنوان انفال در اختیار گروهی است که تأمین‌کننده نیازهای اساسی و غذایی مردم هستند گفت: اما در برخی موارد این اراضی به جایگاهی برای سوداگری تبدیل می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه اولویت و انتظار نخست این سازمان در این زمینه، یکپارچگی اراضی کشاورزی است خاطرنشان کرد: باید بهره‌بردارانی که آمادگی تجمیع و یکپارچگی را دارند شناسایی شود و در ارائه خدمات مختلف در اولویت قرار گیرند تا مشوق‌های لازم بدین منظور محقق شود.

قاسمی با تأکید بر لزوم به‌کارگیری کارگروه تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی استان سمنان از تجربیات استان‌های موفق در این زمینه افزود: باید از همه ظرفیت‌ها در راستای فرهنگ‌سازی دراین زمینه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه برای اراضی خاص مانند اراضی وقفی باید کارگروه شهرستانی تشکیل شود اضافه کرد: باید ابزارهای تشویقی را در این زمینه ارائه داده و موانع پیش روی تجمیع و یکپارچگی اراضی را کاهش دهیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه خرد شدن اراضی باعث غیرفنی شدن و کاهش بهره‌وری در بخش کشاورزی است یادآور شد: باید با توجه به عقب‌ماندگی موجود در تجمیع و یکپارچگی اراضی، اقدامات در این زمینه تسریع شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید