معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان:
انگور شاهرود مورد پسند بازارهای هدف صادرات است
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان از برگزاری اولین جشنواره ملی انگور شاهرود خبر داد و گفت: انگور شاهرود مورد پسند بازارهای هدف صادرات است.
به گزارش خبرنگار ایانا در سمنان، لطفالله رضایی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت این محصول در استان پنج هزار و 685 هکتار است، بیان کرد: سطح بارور محصول انگور چهار هزار و 330 هکتار و سطح غیر بارور هزار و 354 هکتار است که درمجموع هشت درصد کل باغات استان را شامل میشود.
رضایی خاطرنشان کرد: تکثیر پایههای مقاوم به شوری در قالب الگوی کشت توسعه انگور در فضای بسته و گلخانه با توجه به محدودیت منابع آبی و همچنین تقاضای بازار روسیه و کشورهای حاشیه در خصوص محصول خارج فصل از سیاستهای سازمان جهاد کشاورزی است.
وی افزود: سرشاخه کاری (top working ) درختان انگور بدون هسته و مناسب رومیزی و تازه خوری و پربازده با طول دوره رشد کوتاه از قبیل فلم سیدلس، اسکارلت سیدلس،اتوم رویال،پرلت، بلک سیدلس و رد گلاب مورد پسند بازارهای هدف صادرات است.
رضایی گفت: اجرای طرح فراز و سیمی کردن باغات انگور بهمنظور افزایش عملکرد و افزایش مقاومت به سرما، گرما، آفات و بیماریها در میان بهرهبرداران با استقبال خوبی مواجه شده است.
وی با اشاره به رقم سرخ فخری یا شاهرودی بهعنوان رقم مقاوم به سرما و با خاصیت انبارداری بالا گفت: تقریباً تنها رقمی که در طول فصل زمستان در بازارهای داخلی و خارجی یافت میشود رقم سرخ فخری است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان اشاره کرد: وجود کارخانه کنسانتره شاهرود و همچنین سردخانههای موجود در استان باعث میشود هم محصول کشاورزان جمعآوری و هم بخشی از محصول قابل فرآوری مثل رقم حسینی شیراز از سایر استانها وارد استان سمنان شود.
وی افزود: سه هزار و 528 بهرهبردار در استان داریم که با تلاش این افراد در سال گذشته 124 هزار و 278 تن انگور و ۱۸۰ تن کشمش تولیدشده است و بهمنظور حمایت از تولیدکنندگان این محصول پرطرفدار، گاهی سازمان تعاون روستایی برای تنظیم بازار نسبت به خرید تضمینی انگور و کشمش در سطح کشور اقدام میکند.
دیدگاه تان را بنویسید