برداشت بذر یونجه از مزارع آرادان آغاز شد
کشت یونجه در ۲۹۱۰ هکتار از اراضی شهرستان آرادان
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آرادان از برداشت یونجه از مزارع این شهرستان خبر داد و گفت: کشت یونجه در 2 هزار و 910 هکتار از اراضی شهرستان آرادان انجام شده است.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان سمنان، امیر شاهحسینی با بیان اینکه برداشت علوفه در سال 7- 6 مرحله است اظهار کرد: متوسط برداشت در هکتار در سال حدود 17 تن است.
وی خاطرنشان کرد: ارقام کشتشده شامل همدانی و یزدی بوده و روش کاشت نیز بهصورت خطی سه ردیفه، چهار ردیفه و دست پاش است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آرادان افزود: بذر گیری از یونجه بهطورمعمول هدف اصلی زراعت یونجه نیست بلکه هدف اصلی برداشت علوفه است.
شاهحسینی تصریح کرد: با این وجود نیاز به بذر و تولید آن برای زراعت این گیاه اجتنابناپذیر بوده و دارای اهمیت ویژهای است.
وی گفت: در سالیان اخیر برداشت برای تولید بذر رایج و برداشت در دو مقطع از سال با توجه به شرایط اقلیمی امکانپذیر بوده ازاینرو بیش از 60 درصد از مزارع به برداشت بذر اختصاصیافته است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آرادان پیشبینی میشود امسال بیش از یک هزار و 500 تن بذر یونجه از مزارع برداشت شود.
شاهحسینی با بیان اینکه برداشت بذر یونجه توسط 10 دستگاه کمباین بومی و مهاجر انجام میشود افزود: بهطورکلی شرایط آبوهوایی و فعالیت زنبورهای گردهافشان 2 عامل مهم در تولید بذر یونجه به شمار میروند.
وی گفت: وجود مزارع با کیفیت مطلوب سبب افزایش میزان تولید عسل و توسعه صنعت زنبورداری شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آرادان اظهار کرد: با توجه به اینکه بذور تولیدی دارای کیفیت مطلوبی بوده ازاینرو علاوه بر مصرف داخلی به سایر کشورهای همسایه نیز صادر میشود که باعث ارزآوری و اشتغال پایدار شده است.
شاهحسینی گفت: همچنین عمر مفید برداشت از مزارع یونجه 4-5 سال بوده که پس از آن اراضی به کشت گندم اختصاص مییابند که به علت شرایط مطلوب تغذیهای، مزارع گندم دارای شرایط عملکردی مناسبی بوده و به خاطر وجود گرههای ریزوبیومی مصرف کودهای ازته در این مزارع کاهش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: در سالیان اخیر به علت وجود پتانسیلهای بالقوه و ترویج روشهای نوین در عملیات کاشت، داشت و برداشت این محصول همواره یونجه کاران شهرستان سهمی در نمونههای برتر استان در بخش کشاورزی داشتهاند.
دیدگاه تان را بنویسید