ظریف در پاسخ به قاضی پور:
تنها در برابر پرچم ایران تعظیم میکنم
ظریف، قاضیپور را قانع کرد
ظریف در پاسخ به قاضی پور گفت: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری طالبانی در بالاترین سطح شورای عالی امنیت ملی، نیروهای مسلح، سپاه قدس و وزارت امور خارجه گرفته شد و بنده بهعنوان نماینده ایران به دلیل تأکید بر تحکیم روابط دوطرفه بود.
به گزارش ایانا، نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در صحن علنی مجلس در سؤال از وزیر امور خارجه اظهار داشت: آقای ظریف در مراسمی حاضر شُدید (ترحیم جلال طالبانی) که افرادی از سران ضدانقلاب در آن حضور داشتند، همان افرادی که دستشان به خون مردم ایران و عراق آلوده است.
او افزود: چرا از خود عراقیها پیشی گرفتید؟ این اقلیم بیشترین تلاش را برای رفراندوم انجام داد. در جریان به خاکسپاری جلال طالبانی رئیسجمهور فقید عراق شما بهعنوان نماینده ایران به ایشان در حالی ادای احترام کردید که ایشان در پرچم اقلیم کردستان عراق پیچیده شده بود و این در حالی است که بسیاری از شخصیتهای حقوقی به دلیل پیچیده شدن ایشان در پرچم اقلیم در مراسم ترحیم طالبانی حضور نداشتند.
این نماینده اصولگرای مجلس ادامه داد: در مراسمی حاضر شدید که افرادی از سران ضدانقلاب در آن حضور داشتند همان افرادی که دستشان به خون مردم ایران و عراق آلوده است. اقلیم کردستان عراق هیچ اقدامی برای برچیده شدن بساط ضدانقلاب نداشتهاند. وقتی به مزار شهدای شهرستانهای کشور میروید تعداد زیادی از شهدای مناطق غرب و شمال کشور که توسط ضدانقلاب به شهادت رسیدند به خاک سپردهشدهاند. ضدانقلاب با حمایت مالی اقلیم موفق به شهادت رساندن شیر مردان کرد، لر، فارس و ترک شدند. آیا ادای احترام شما کار درستی بود؟
قاضی پور خواستار توضیح ظرفیت درباره سهم ایران در بازار اقتصادی عراق و تأثیر دیپلماتهای ایرانی در افزایش این سهم شد و افزود: آیا مقایسه سهم ایران از اقتصاد عراق با ترکیه و سایر کشورهای دیگر انجام دادهاید؟ تابستان امسال ۱۱ نفر از کردهای مریوان توسط اشرار موردحمایت رهبران اقلیم کرستان به شهادت رسیدند و آنان در این داغ، مؤثر بودند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: عربستان و اسراییل و حکومت اقلیم در بازسازی گروهکهای تروریستی از اقدامات اقلیم کردستان است.
قاضی پور خاطرنشان کرد: این اقلیم با پول عربستان و سلاح آمریکایی گروهکهای ضدانقلاب را با محوریت حزب دموکرات بارزانیها بر ضد جمهوری اسلامی ایران تجهیز میکند. سران اقلیم کردستان با سفر به عربستان و آمریکا و اسراییل علیه جمهوری اسلامی اقداماتی را در حمایت از گروهکهای ضدانقلاب انجام دادهاند. آنان با تجهیز گروهکهای تروریستی بهویژه حزب پاک رسماً علیه جمهوری اسلامی اقدام میکنند. صدور کارت اقامت در اقلیم با معرفینامه گروهکهای تروریستی ضدانقلاب انجام میشود. خاک اقلیم به مأمن گروهکهای تروریستی تبدیلشده است.
او ادامه داد: حمایت برخی مسئولان برای ایجاد قرارگاه جدید و بیتوجهی سران اقلیم به امنیت خاک جمهوری اسلامی بر ضد ایران انجامشده است. آقایان با مسلح کردن تیمهای تروریستی درصدد اعزام گروههای تروریستی به ایران از طریق اشنویه بود که با چشم بیدار سربازان این مرزوبوم جلوی این اقدام گرفته شد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس اظهار کرد: بنده و همکاران پیگیر این ماجرا خواستار جلوگیری از شهید شدن تعداد زیادی از برادران اهل سنتمان در نوار مرزی هستیم چراکه اقلیم با پول دادن به حزب پاک درصدد ایجاد وحشت و ناامنی در اطراف مرز ایران - عراق هستند. از شما میخواهم محکم و قوی توطئههای این اقلیم را در نطفه خفه کنید.
به دلیل تحکیم روابط دوطرفه در مراسم شرکت کردم
در ادامه وزیر امور خارجه در پاسخ به آقای قاضی پور تأکید کرد: تصمیم برای شرکت در مراسم خاکسپاری طالبانی در بالاترین سطح شورای عالی امنیت ملی، نیروهای مسلح، سپاه قدس و وزارت امور خارجه گرفته شد و بنده بهعنوان نماینده ایران به دلیل تأکید بر تحکیم روابط دوطرفه بود.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: ضمن حضور در این مراسم با استقبال گستردهای روبرو شدم که این نشان از جایگاه ایران در عراق و کردستان عراق دارد و مشخص میکند که سطح روابط ایران با دولت و مردم عراق چقدر گسترده است.
او افزود: در این مراسم در کنار اکثر نمایندگان و روسای دولت عراق قرار گرفتم و تنها تعداد قلیلی از نمایندگان عراق به دلیل اختلافات در این مراسم حضور پیدا نکردند لذا هیچکس اعتراضی نسبت به اجرای مراسم نداشت منتهی در اجرای مراسم همکاران بارزانی برخلاف توافق با دولت عراق پرچم کردستان عراق را بر روی تابوت طالبانی انداختند و از این شرایط سوءاستفاده کردند.
ظریف یادآور شد: در مراسم اهدای تاج گل نیز تنها کسی که از سر خم کردن در برابر جنازه خودداری کرد بنده بودم هرچند حضور ما در عراق بسیار تأثیرگذار بوده و است و حضور در این مراسم نیز به همراه برادران و فرماندهان سپاه بود و چون نزدیک به برگزاری رفراندوم کردستان بود ما سعی کردیم نشان دهیم علیرغم مخالفت با حرکت آقای بارزانی روابط دیرینه و تاریخی بین ما ادامه دارد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: ملاحظاتی موردنظر نمایندگان سؤالکننده است اما این ملاحظات همواره در ذهن ما جاری است.
او ادامه داد: تصمیمگیری در مورد این موضوع برگرفته از اجماع نظرات داخلی در شورای عالی امنیت ملی بود و اقدامی مؤثر همراه با دولت مرکزی عراق برای جلوگیری از حرکت خطرناک و کوته نظرانه در مورد رفراندوم عراق بود. حضور در مراسم خاکسپاری نیز قسمت دیگر از این سیاست است.
ظریف یادآور شد: از اینکه آقای قاضی پور صفت جوانی را برای من به کار بردند تشکر میکنم زیرا در جوانی باید فکر و کارکرد و امیدوارم همه ما جوانانه کارکنیم.
وزیر امور خارجه در توضیح سؤال نمایندگان تصریح کرد: بسیاری از کشورها نمایندگانی را برای حضور در این مراسم فرستاده بودند اما روابط ایران با عراق متفاوت از سایر کشورها است، ما رابطه نزدیک و مؤثری با عراق داریم لذا انتظار میرفت حضور مؤثر و پررنگی در مراسم داشته باشیم.
ظریف افزود: از سوی دیگر نمیتوانیم فراموش کنیم که طالبانی در طول 8 سال جنگ تحمیلی همراه رزمندگان علیه نیروهای بعثی عراق جنگید و آنچه در سلیمانیه اتفاق افتاد تصمیم دولت عراق بود علاوه بر این قرار نبود مراسم دیگری در بغداد برگزار شود.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: در برابر هیچ پرچمی جز پرچم جمهوری اسلامی ایران تعظیم نکردم و در آن مراسم هم تنها من در برابر پرچم تعظیم نکردم.
او به روابط ایران و عراق اشاره کرد و گفت: میزان صادرات ایران به عراق از دیگر همسایگان بیشتر است و بااینحال همچنان بر تسهیل صادرات و بازگشایی بانکی در عراق تأکیدداریم.
وزیر امور خارجه ادامه داد: نمایندگان سؤالکننده به موضوع کنوانسیون دریای خزر نیز اشارهای داشتند حال اگر فرصتی در مجلس ایجاد شود باافتخار حاضر و در خصوص کنوانسیون توضیح میدهم که سند افتخاری برای ایران امضاشده است، دولت ایران در کردستان و دریای خزر یک وجب از خاک کشور را که مطهر به خون شهدا است اجازه نداده در یک قرارداد از دست برود.
قاضی پور پس از شنیدن توضیحات ظریف، با اشاره به دلایل امنیتی این مسئله، توضیحات وزیر امور خارجه را قانعکننده دانست و سؤالش را به رأی مجلس نگذاشت.
دیدگاه تان را بنویسید