رئیس سازمان عشایر در نخستین نشست هفته دولت اعلام کرد:
بهره برداری از 625 پروژه عشایری در هفته دولت/ تخصیص 600 میلیارد تومان تسهیلات به زنجیره تولید گوشت قرمز/ صدور کارت هوشمند برای شفافیت سهمیهها
625 پروژه با اعتبار 341 میلیارد تومان در هفته دولت در بخش عشایر کشور به بهره برداری میرسد.

625 پروژه با اعتبار 341 میلیارد تومان در هفته دولت در بخش عشایر کشور به بهره برداری میرسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، رئیس سازمان امور عشایر کشور امروز در نشست مطبوعاتی به مناسبت هفته دولت با اعلام این خبر گفت: این پروژهها با هدف صیانت از تولید و اشتغال، اجرا و 20 هزار و 170 خانوار عشایری در کل استانهای کشور از آن برخوردار میشوند.
کرمعلی قندالی با پیش بینی تولید 200 هزار تن گوشت قرمز تا پایان سال جاری نیز اظهار کرد: عشایر در سال 93 نزدیک به 160 هزار تن گوشت قرمز تولید میکردند که با اجرای برنامههای مختلف از جمله راهاندازی زنجیره تولید و ارایه تسهیلات ارزان قیمت، امروز بیش 190 هزار تن معادل 25 درصد نیاز کشور، گوشت قرمز را تامین میکنند.
وی افزود: امسال 2 برنامه برای افزایش تولید گوشت قرمز داریم که یکی از آن برنامهها اضافه شدن 9 هزار تن و دیگری اضافه کردن 30 هزارتن به تولید گوشت قرمز در حوزه عشایری است.
قندالی خاطرنشان کرد که سالانه در قالب زنجیره تولید نزدیک به 9.5 میلیون راس دام توسط عشایر پروار و به بازار عرضه میشود.
وی درباره قیمت مواد پروتئینی تولید عشایر نیز گفت: با وجود افزایش حداقل 30 درصدی قیمت کالاها در کشور، در حوزه مواد پروتئینی عشایر تقریبا افزایش قیمت نداشته ایم.
رییس سازمان امور عشایر در عین حال از اختصاص 600 میلیارد تومان تسهیلات از صندوق توسعه ملی در سال جاری برای اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در حوزه عشایری خبر داد و اذعان داشت: در فاز نخست بالغ بر 250 میلیارد تومان از این صندوق در اختیار بانک کشاورزی برای اعطای تسهیلات به عشایر قرار میگیرد.
به گفته وی این تسهیلات با نرخ سود 10 درصد در مناطق عشایری کمتر توسعه یافته و نرخ سود 14 درصد در مناطق توسعه یافته به عشایر اختصاص مییابد.
قندالی ادامه داد: سالانه یک درصد از ورودی صندوق توسعه ملی برای اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز اختصاص داده میشود.
وی یادآور شد: در سال 98 نزدیک به 420 میلیارد تومان از همین محل، تسهیلات به عشایر پرداخت و قریب به 800 هزار راس دام در فرآیند زنجیره تولید قرار گرفت.
برنامهریزی برای تامین 350 هزار تن نهاده دامی
قندالی درباره تامین نهادههای دامی در حوزه عشایری گفت: تا پایان امسال برای تامین 350 هزار تن نهاده دامی برنامه ریزی شده است.
وی با بیان این که طی 4 ماه اخیر نزدیک به 150 هزار تن نهاده با اولویت خرید از تولیدات داخلی تامین و بین عشایر توزیع شده است، اظهار کرد: ما تلاش میکنیم بهره وری از نهادههای دامی را در بخش عشایر افزایش دهیم و از این رو در زنجیره تولید گوشت قرمز، فاکتورهای مختلف در قبل، حین و بعد از تولید و در اصلاح نژاد و تغذیه دام مد نظر قرار داده شده است.
رییس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به افزایش بهره وری از نهاده های دامی افزود: در بسیاری از موارد تا 33 درصد توانسته ایم بهره وری از نهاده های دامی داشته باشیم.
پرداخت 10 میلیون تومان به ازای کشت هر هکتار گیاهان دارویی
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایانا در باره کشت گیاهان دارویی توسط عشایر گفت: ما تابع سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی و سند توسعه گیاهان دارویی از نظر کشت گونهها و سایر موارد هستیم، زیرا مسایل بازرگانی گیاهان دارویی، نوع گونهها و فرآوری آنها مهم هستند.
قندالی در همین حال از تلاش این سازمان برای پرداخت 10 میلیون تومان به ازای هر هکتار کشت گیاهان دارویی به صورت تسهیلات قرض الحسنه به عشایر از محل اعتبارات مدیریت بحران خبر داد.
دسترسی 25 هزار خانوارعشایری از آب سالم تا سال 1400
وی در مورد ایجاد زیر ساخت و تامین آب آشامیدنی جامعه عشایری پیش بینی کرد ظرف سالهای 99 و 1400 حدود 25 هزار خانوار از آب سالم و آشامیدنی برخوردار شوند.
رییس سازمان امور عشایر کشور ادامه داد: با تامین 253 میلیارد تومان اعتبار در سال 99 حدود 17 هزار خانوار عشایری از آب آشامیدنی و سالم برخوردار شده اند.
وی گفت: در سال جاری نزدیک به 200 میلیارد تومان هم داریم که با مصرف آن در حوزه زیرساختها، حداقل 7 تا 8 هزار خانوار دیگر به آب سالم دسترسی پیدا می کنند.
قندالی اضافه کرد: با روند پیش رو، شاخص برخورداری از آب آشامیدنی در بخش عشایر طی این 2 سال بین 12 تا 13 درصد رشد خواهد کرد.
تجهیز 45 هزار خانوار عشایری به پنلهای خورشیدی
رییس سازمان امور عشایر کشور در مورد انرژیهای نو نیز پیشبینی کرد تا پایان سال 1400 بیش از 45 هزار خانوار عشایری به پنل خورشیدی مجهز شوند.
وی اظهار داشت: طی 2 ماه آینده با توافقی که با وزارت نیرو داشتیم 13 هزار پنل خورشیدی برای 13 هزار خانوار عشایری آماده و تحویل میشود.
قندالی در پاسخ به پرسش خبرنگار ایانا در زمینه احتمال انحراف در ارایه خدمات و سهمیه های عشایری مانند آرد و سوخت گفت: جمعیت عشایر بر اساس مرکز آمار کشور یک میلیون و 200 هزار نفرند و تخصیص و توزیع سهمیهها به عشایر بر اساس همین آمار انجام میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر پیگیر صدور کارت هوشمند برای هر خانوار عشایری از طریق اتحادیه دامداران متحرک عشایر هستیم تا حتی اندک انحرافی در تخصیص سهمیهها رخ ندهد.
قندالی در مورد پرسش دیگر ایانا درباره آتشسوزیها در حوزه مراتع عشایری ابراز داشت: عشایر بهترین محیطبانان کشور هستند و خوشبختانه طی چند ماه اخیر آتشسوزی گسترده در سامانههای عرفی که به صورت 6 دانگ در اختیار آنان باشد، روی نداده است.
هیچ فوتی بر اثر کرونا نداشتیم
وی در بخش دیگری از سخنان خود به شیوع بیماری کرونا در کشور و وضعیات عشایر در این زمینه اشاره کرد و گفت: تا کنون هیچ گزارش فوتی در جامعه عشایری بر اثر ویروس کرونا نداشته ایم و این امر حاکی از رعایت توصیه ها توسط عشایر و مدیریت خوب در این حوزه است.
رییس سازمان امور عشایر کشور افزود: بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا کنون عملیات غربالگری کرونا- کووید 19 برای 428 هزار عشایر صورت گرفته که از این تعداد 2216 نفر مشکوک به کرونا بودند و از موارد مشکوک به کرونا نیز فقط 181 نفر به بیمارستان ارجاع و از این تعداد نیز 160 نفر درمان و فقط 2 نفر بستری شدند که خوشبختانه هیچ مورد فوتی نیز رخ نداده است.
دیدگاه تان را بنویسید