استان فارس حائز ظرفیت های نسبی تولید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: استان فارس یک استان منحصر به فرد و دارای ظرفیت های نسبی تولید و اثر گذار در اقتصاد ملی است.
به گزارش خبرنگار ایانا در استان فارس، مجتبی دهقان پور در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه امروز شیراز با تبریک دهه کرامت و هفته بزرگداشت جهاد کشاورزی تصریح کرد: متناسب با جایگاهی که بخش کشاورزی در کشور دارد در استان فارس نیز این بخش دارای جایگاه ویژه ای است.
این مقام مسئول با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از اشتغال مردم عزیز استان فارس در بخش کشاورزی است، اظهار کرد: یکی از بخش های اثرگذار در تامین امنیت غذایی و خودکفایی محصولات کشاورزی همین بخش است.
او با اشاره به اینکه بخش کشاورزی در فرمایشات حضرت امام راحل و مقام عظمای ولایت به کرات در بعد امنیت غذایی و خودکفایی محصولات کشاورزی و دستیابی به استقلال و تمامیت ارضی مورد اشاره بوده است، افزود: بخش کشاورزی استان فارس مقام دوم را در تامین امنیت غذای کشور عهده دار است.
وی با بیان اینکه از مجموع ۱۳۳ میلیون تن محصولات غذایی که در کشور تولید می شود حدود ۱۰درصد مربوط به استان فارس است، اظهار کرد: توجه همه عزیزان و مسئولان بر این است که این بخش مهم اقتصادی آسیب نبیند. تمام اقدامات بر این است که خوداتکایی و خودکفایی در همه محصولات اساسی در این حوزه اتفاق بیفتد.
او با اشاره به تجربه های آموخته شده از تقابل دیگر کشور های جهان در موضوع امنیت غذایی با یکدیگر مانند مکزیک و آمریکا اضافه کرد: اقتدار و حاکمیت غذایی برای ما بسیار مهم است.
به عقیده او؛ حاکمیت غذایی یعنی متناسب با ظرفیت ها و مزیت های نسبی تولید با رویکرد توجه به امنیت غذایی و تعیین کالاهای اساسی سعی کنیم برنامه ریزی را انجام دهیم ولی رویکرد کلی باید مد نظر داشته باشیم؛ نیازمند این هستیم که برنامه هایی را داشته باشیم متناسب با ظرفیت های داخلی و از این ظرفیت های داخلی بهره کافی و وافی را ببریم.
دهقان پور با بیان اینکه از ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری طرح مردمی سازی یارانه ها و عدالت در توزیع یارانه ها توسط دولت سیزدهم اجرا شد، افزود: برای واردات نهاده های کشاورزی ما بالغ بر ۱۵ هزار میلیارد تومان تخصیص ارزی داشتیم وقتی مقایسه می کردیم این تخصصی که انجام می شد به سمت تولید کمتر روانه می شد فساد گاه بود باعث میشد که بهره وری تولید ما ارتقا پیدا نکند.
او با اشاره به اینکه اگر رویکرد سابق دنبال می شد هر چه بیشتر افرادی که تمایل داشتند به سرمایه گذاری در حوزه کشاورزی سوق پیدا میکرد به سرمایه گذاری در حوزه واردات کشاورزی تصریح کرد: چون ما یارانه را به آنجا اختصاص میدادیم و یک سیستم جذابی ایجاد می کردیم برای افرادی که میخواستند سرمایه گذاری در واردات انجام دهند و هم تولید مغفول واقع می شد.
وی با بیان اینکه دولت کار و مردمی مجاهدت کرد و تمام حاکمیت پای کار آمدن تا بتوانند فضا را فراهم کنند، افزود: مطمئنا در یک بازه زمانی که ما در آینده شاهد خواهیم بود بهرهوری تولید ما در واحدهای تولیدی به طور مشخص در واحدهای دام و طیور افزایش پیدا خواهد کرد.
او گفت: البته در برخی از قسمت ها از جمله واحدهای دامی ما یک سری مشکلاتی مواجه هستیم یکسری حمایتهایی از طرف مجموعه دولت انجام شده است در قالب تسهیلات در گردش با سود پایین که در اختیار متقاضیان قرار گرفته البته در اینجا ها ما باید حمایت های خود را استمرار دهیم و تسهیل کنیم که این اتفاق دارد میافتد.
دیدگاه تان را بنویسید