رونمایی از دستاوردهای مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در هفته پژوهش
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس به بیان مهمترین دستاوردهای علمی و تحقیقاتی این مرکز به مناسبت هفته پژوهش و فناوری در این استان پرداخت.

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، ابوالفتح مرادی در حاشیه برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری استان فارس، گفت: محققین ما با مشارکت موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کشور موفق به معرفی ۱۸ رقم گیاهی جدید به جامعه شدند.
به گفته وی؛ این ارقام پر محصول شامل ۶ رقم گندم، سه رقم جو، شه رقم ذرت، شه رقم اسپرس، دو رقم چغندرقند و یک رقم گریپ فروت است.
این مقام مسئول افزایش دو برابری تولید هستههای اولیه بذری غلات را از دیگر دستاوردهای این مرکز عنوان کرد و افزود: میزان تولید در این حوزه در سال گذشته 107 تن بود که در سال جاری به 225 تن افزایش پیدا کرد. این دستاورد ازاینجهت حائز اهمیت است که این مقدار هسته بذری ظرفیت تولید یکمیلیون تن بذر گواهیشده را دارد و علاوه بر تأمین کامل نیاز استان، نیاز بذری 15 استان دیگر را نیز تأمین میکند.
مرادی بابیان اینکه تولید هستههای اولیه بذری منحصر به مراکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استانها است، توضیح داد: در استان فارس 27 شرکت، بذر گواهیشده موردنیاز کشاورزان را تولید و در اختیار آنها قرار میدهند و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس نیز با تأمین هستههای بذری موردنیاز این شرکتها و ۱۵ استان دیگر موفق به کسب رتبه اول در کشور شده است.
وی تولید هستههای اولیه بذر غلات برای تأمین بذر گواهیشده موردنیاز کشت در دیمزارهای استان فارس را از دیگر دستاوردهای مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی این استان دانست.
مرادی خاطرنشان کرد: همکاران ما برای اولین بار موفق به تولید ۷۷ تن هستههای اولیه بذری غلات برای کشت در دیمزارهای استان فارس شدند.
تجلیل از دو محقق برتر ملی و استانی مرکز تحقیقات کشاورزی فارس
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس به معرفی دو نفر از محققین این مرکز که موفق به کسب عنوان محقق نمونه کشوری شدند پرداخت و افزود: در مراسمی که در تهران برگزار شد از این دو محقق برجسته کشوری تجلیل و توسط وزیر جهاد کشاورزی از آنها تقدیر شد.
مرادی تهیه الگوی کشت برای سه دشت نمدان اقلید، داریون و قره باغ شیراز در استان فارس را از دیگر توفیقات بهدستآمده در سال جاری دانست.
وی ادامه داد: با اجرای الگوی کشت در دشتهای یادشده حدود 130 میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفهجویی میشود.
این مقام مسئول، از نگارش و انتشار هشت عنوان کتاب و اجرای ۲۷۸ طرح و پروژه تحقیقاتی توسط محققان این مرکز در سال جاری خبر داد و گفت: امسال ۸۸ پروژه تحقیقاتی نیز خاتمه یافته و از نتایج آنها ۱۶۶ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ رسیده و ۷۶ مقاله نیز در همایشهای ملی و بینالمللی ارائهشده است.
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس همچنین از اجرای ۱۰۸ هزار نفر روز آموزش برای بهرهبرداران بخش کشاورزی و کارکنان سازمان جهاد کشاورزی استان و دستگاههای وابسته در قالب ۴۰۶ دوره آموزشی در یک سال گذشته خبر داد و بیان کرد: این آموزشها باهدف توانمندسازی کشاورزان و کارکنان بخش کشاورزی و افزایش ضریب نفوذ دانش در واحدهای تولیدی انجامشده است.
دیدگاه تان را بنویسید