تبیین دستاوردهای جهاد کشاورزی فارس در روز ملی گندم و نان
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس در آیین تجلیل از ۱۵ گندم کار، آسیابان و نانوای برتر و پیشکسوت استان فارس به تبیین دستاوردهای این سازمان در حوزه آرد و نان پرداخت.
به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، مجتبی دهقان پور گفت: برای اولین بار در کشور با توجه به قداستی که گندم و نان در میان ما ایرانیان دارد سی و یکم فروردین ماه به عنوان روز ملی گندم و نان نامگذاری شده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری امسال به سال جهش تولید با مشارکت مردم مزین شده است، افزود: نگاه ما در سازمان جهاد کشاورزی این است که از تمام ظرفیتهای علمی، فنی، آموزشی و ترویجی استفاده کنیم و با مشارکت تولیدکنندگان و با رویکرد حفظ منابع پایه به تولید حداکثری دست یابیم.
دهقان پور به اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: این طرح برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی اعم از بخش خصوصی، تعاونی ها و مراکز تحقیقاتی و بخش دولتی استفاده میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: رویکردی که این طرح دارد بحث مسئله یابی و مسئله گشایی است و اینکه کمک کنیم تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند و در کنار آن به این موضوع توجه کنیم که با محدودیت منابع آب و خاک در استان فارس مواجه هستیم و باید تلاش کنیم روشهای کاشت، داشت و برداشت ما به سمت بهبود و بهسازی حرکت کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به توفیقات این استان در زمینه تولید گندم اشاره کرد و افزود: سال گذشته با همت تولیدکنندگان و همکاران عزیزمان بعد از ۱۳ سال موفق به تولید بالغبر یک میلیون تن گندم شدیم و حدود ۱۰ درصد از میزان گندم تولیدی کشور را به خود اختصاص دادیم.
وی افزود: در راستای اقدامات علمی، تحقیقاتی و آموزشی نیز اقدامات شاخصی انجام دادیم و سعی ما بر این است که میزان تولید را طوری مدیریت کنیم که متناسب با آن بتوانیم نقش آفرینی در اقتصاد کشور داشته باشیم.
دهقان پور توضیح داد: به دنبال این هستیم که با بهرهگیری از روشهای به زراعی، از طریق تغذیه و بازنگری در روشهای کاشت و استفاده از ارقام پرمحصول و مقاوم به شرایط خشکسالی و در بحث برداشت گندم استفاده از کمباینهای تنظیم شده که در این راستا نیز آموزشهای لازم به بهرهبرداران ارائه شده است، کمک کنیم به اینکه تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند.
این مقام مسئول به میزان گندم مصرفی استان فارس نیز اشاره کرد و گفت: میزان گندم مصرفی استان فارس در هر ماه حدود ۵۰ هزار تن گندم است که حدود ۴۲ هزار تن آن تبدیل به آرد میشود و از این میزان نیز حدود ۳۲ هزار تن به مصرف خبازی ها میرسد و مابقی برای مصارف روستایی و عشایری و سایر صنوف مربوط به حوزه نان استفاده میشود.
خبرنگار: شیدا اشتری
دیدگاه تان را بنویسید