ارزآوری یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلاری صادرات سبزی و صیفی ایران
مدیرکل دفتر محصولات علوفهای و جالیزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: سال گذشته علاوه بر تامین نیاز کشور، بالغبر چهار میلیون تن سبزی و صیفی به ارزش بیش از ۱.۳ میلیارد دلار به بازارهای خارج کشور صادر کردیم.
به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، حسین اصغری در نشست هماندیشی طرح استمرار کشت سبزی و صیفی سال زراعی آتی، گفت: برنامهریزی سال گذشته ما تولید ۲۵ میلیون تن سبزی و صیفی بود که به هدف خود رسیدیم و موفق به اجرای الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی شدیم.
این مقام مسئول اضافه کرد: محدودیت منابع آب در کشور از اصلی ترین دلایل اجرای طرح الگوی کشت است و باید تلاش کنیم با بالا بردن بهرهوری آب از هر واحد آن بیشترین محصول را تولید کنیم.
اصغری، افزایش بهرهوری را مهمترین دغدغه در زمینه تولید سبزی و صیفی دانست و گفت: از جمله اقداماتی که در این زمینه انجام میدهیم استفاده از بذور با کیفیت بهعنوان یکی از شناختهشدهترین روشها در افزایش بهرهوری است.
وی با تاکید بر کیفیت بالای بذور داخلی و شرکتهای دانشبنیانی که در زمینه تولید و تامین بذر فعالیت دارند، خاطرنشان کرد: بذور وارداتی نیز به دلیل صادرات محصول و اهمیت همخوانی با سلیقه مشتریان خارجی باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشند.
این مقام مسئول به توسعه روشهای نوین آبیاری به خصوص آبیاری به روش تیپ در مزارع سبزی و صیفی اشاره کرد و افزود: نشاکاری بهعنوان یک روش که هم زمان تولید را مدیریت می کند و هم میزان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش کاهش میدهد از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی گفت: بیش از ۹۰ درصد سطح زیر کشت گوجه فرنگی و ۶۵ درصد سطح کشت پیاز در کشور به روش نشاکاری انجام میشود و در مورد بقیه محصولات نیز روند رو به رشدی را دنبال میکنیم.
مدیر کل دفتر محصولات جالیزی و علوفهای وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: آخرین روشی که در زمینه بهرهوری تولید در بخش کشاورزی، برای ما مهم است، کاهش ضایعات محصولات کشاورزی است که امیدواریم با توسعه ناوگان حمل و نقل مناسب، ضایعات محصول را از زمان برداشت تا رسیدن به دست مصرفکننده کم کنیم و وظیفه خود را در قبال امنیت غذایی کشور به نحو مطلوب انجام دهیم.
برنامهریزی وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای طرح استمرار کشت سبزی و صیفی بهصورت فصلی انجام میشود و این کار به دلیل اقلیم مناسب مناطق جنوبی و بعضی از استانهای دیگر کشور مانند گلستان، ایلام و کرمانشاه است که توانایی کشت سبزی و صیفی در فصول سرد سال را نیز دارند.
خبرنگار: شیدا اشتری
دیدگاه تان را بنویسید