Iranian Agriculture News Agency

با اجرای 375 طرح آب و خاک در فارس؛

3300 خانوار از مزایای آن بهره‌مند و برای 4000 نفر اشتغال‌زایی شد

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: سال گذشته با اجرای 375 طرح زیربنایی آب و خاک بیش از سه هزار و 300 خانوار روستایی در سطح استان فارس از مزایای اجرای این طرح‌ها بهره‌مند شدند و برای چهار هزار نفر اشتغال‌زایی شد.

3300 خانوار از مزایای آن بهره‌مند و برای 4000 نفر اشتغال‌زایی شد

به گزارش خبرنگار ایانا در فارس، سید محمودرضا طباطبایی با اشاره به اینکه این تعداد طرح با هدف بهره‌برداری اصولی از دو نهاده آب و خاک اجرا شد، افزود: صرفه‌جویی بالغ‌بر پنج میلیون مترمکعبی آب، تثبیت اشتغال دائم و ایجاد اشتغال موقت برای حدود چهار هزار نفر از دیگر مزایای اجرای این طرح‌ها است.

به گفته این مقام مسئول؛ انجام این طرح‌ها باعث تسهیل در تردد ماشین‌آلات، کاهش مصرف سوخت، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، پیشگیری از بروز سیل، تامین آب کشاورزی، افزایش آبدهی قنوات، توزیع یکنواختی آب در مزارع، صرفه جویی در مصرف آب و مدیریت پایدار خاک‌ها در سطح استان فارس شده است. 

طباطبایی با اشاره به اینکه اعتبار هزینه شده این طرح‌ها بالغ‌بر دو هزار و 88 میلیارد ریال بوده است، خاطرنشان کرد: طرح‌های اجرا شده شامل سامانه‌های نوین آبیاری در سطح هزار و 402 هکتار، احداث شبکه‌های فرعی آبیاری و زهکشی در سطح 600 هکتار، احداث 6 هزار متر کانال آبیاری عمومی و 38 جاده بین مزارع به طول 49 هزار متر بوده است.

وی ادامه داد: اجرای 12 طرح کوچک تامین و انتقال آب با حجم آبگیری پنج میلیون مترمکعب، احیا، مرمت و بازسازی قنوات به طول 24 هزار متر و تسطیح اراضی در سطح 205 هکتار از دیگر اقدامات انجام شده در سال گذشته است.

طباطبایی به دیگر فعالیت‌های شاخص اجرا شده در سال 1402 اشاره کرد و گفت: تهیه نقشه‌های مدیریت پذیر خاک به‌عنوان یکی از مهمترین داده‌های مورد نیاز برای تهیه طرح الگوی کشت استان فارس در سطح دو هزار هکتار و آغاز اجرای طرح حکمرانی آب در سطح 570 هکتار نیز از جمله اقدامات اجرایی به شمار می‌رود.

مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی اصلی‌ترین وظیفه مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است، یادآور شد: اصلی‌ترین مولفه استمرار تولید در بخش کشاورزی، آب و خاک است که این دو نهاده اصلی در راستای تولید پایدار و تثبیت امنیت غذایی کشور نقشی اساسی و بی بدیل دارند.

 

خبرنگار: شیدا اشتری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید