لزوم توسعه گلخانه‌ها در برنامه هفتم

فارس- ایانا- رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: توسعه گلخانه‌ها با هدف تولید عمودی محصولات کشاورزی در شرایط محدودیت منابع آب و خاک از الزامات کشور است.

لزوم توسعه گلخانه‌ها در برنامه هفتم

محمد جواد عسکری در آیین کلنگ زنی شهرک گلخانه‌ای زرین دشت با اشاره به اینکه زمینه صادرات محصولات گلخانه ای فراهم شده است، تصریح کرد:تحت هیچ شرایطی در بخش کشت گلخانه‌‌ای دچار خسارت نخواهیم شد و حتماً درآمدزا و اشتغال‌زا خواهد بود.

وی افزود: سابقه چند ساله احداث مجتمع گلخانه‌ای در شهرستان زرین دشت ثابت کرده که اشتغال، صادرات و ارزآوری را به دنبال داشته است.

رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: در برنامه هفتم تصمیم داریم که کشاورزی به سمت افقی رفتن را ممنوع کنیم و آن را به سمت عمودی هدایت کنیم.

نماینده شهرستان های داراب و زرین دشت با اشاره به جایگاه ویژه کشاورزی در اقتصاد کشور، ابراز کرد: بخش کشاورزی بزرگ‌ترین بخش خصوصی اقتصاد ایران است که بازدهی آن سه برابر صنعت و نزدیک به ۳۵ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است. 

به گفته وی؛ این حوزه دارای ظرفیت‌های فراوانی است اما برخی چالش‌ها از جمله کمبود نهاده‌ها، بروکراسی‌های پیچیده اداری و عدم نظارت کافی بر بازار، مانع از رشد مطلوب آن شده است.

عسکری با بیان اینکه در حوزه قانون‌گذاری مشکلی وجود ندارد، بیان کرد: ما در بودجه‌های سالانه از توسعه بخش کشاورزی حمایت کرده‌ایم و در برنامه ۵ ساله هفتم توسعه نیز احکام اجرایی کاملی را در نظر گرفته‌ایم، اگر این برنامه به‌طور کامل اجرا شود، اتفاقات مثبتی در این بخش رخ خواهد داد.

نماینده مردم شهرستان های داراب و زرین دشت در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: همه قوانین مندرس و کهنه را در مجلس شورای اسلامی به روز کردیم شورای قیمت گذاری، صادرات محصولات کشاورزی، امهال و استمهال وام‌ها و هر انچه که می‌شد برای توسعه این بخش به کار گرفت و ریل گذاری کرد. 

وی از دستگاه‌های اجرایی خواست که با جدیت، این برنامه را عملیاتی کنند.

عسکری با بیان اینکه در بودجه چند سال گذشته و سال آینده، بیشترین اعتبارات به بخش کشاورزی داده شده است،ابراز کرد: در برنامه پنج ساله هفتم توسعه کشاورزی آب منابع طبیعی و محیط زیست پروپیمان دیده شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری نگاه و رویکرد ما این است که در بحث امنیت غذایی و در بحث مسئله بخش کشاورزی با یک رویکرد بلند مدت کار را جلو ببریم. 

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در حوزه صنایع تبدیلی و تکمیلی در برنامه هفتم توسعه باید با نگاه انقلابی و نگاه انقلابی و مدیریت جهادی مسیر را جلو ببریم.

وی افزود: خبر خوب اینکه ۱۰ درصد اعتبارات صندوق توسعه ملی ریالی را به بخش کشاورزی اختصاص دادیم. یک مقدار از اعتبارات در بانک‌ها رسوب کرده است دستگاه‌های نظارتی را پای کار آورده‌ایم و هر کس در این حوزه کوتاهی کند مصداق ترک فعل است. 

عسکری گفت:تا پایان خرداد ماه سال آینده باید نیاز برقی بخش کشاورزی و الکتروپمپ‌های بخش کشاورزی از طریق پنل‌های خورشیدی تامین شود پول و فضا مهیا است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید