مدیر طیور جهاد کشاورزی مازندران خبر داد:
تولید 62 هزار فروند ملکه زنبور عسل در استان مازندران
مدیر طیور جهاد کشاورزی مازندران گفت: سال گذشته 62 هزار و 506 فروند ملکه زنبور عسل در استان مازندران تولید شد که 18 هزار و 850 فروند به صورت خود مصرفی برای زنبورداران و 43 هزار و 650 فروند برای سایر زنبورداران مورد استفاده قرار گرفت.

به گزارش خبرنگار ایانا در مازندران، محمدعلی یدالهی درباره تولید عسل در استان مازندران گفت: با توجه به اینکه مازندران دارای سه منطقه پایین دست، میانبند و بالادست است و گیاهان خوبی در این مناطق برای تولید عسل وجود دارد، صنعت زنبورداری و تولید عسل و سایر فرآوردههای جانبی به عنوان یک صنعت اشتغالزا و سودآور قابل توجه و سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: مازندران با توجه به شرایط خوب تولید عسل توانسته از لحاظ تعداد زنبوردار رتبه سوم و تعداد کلنی و تولید عسل رتبه پنجم را در کشور به خود اختصاص دهد.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: سال گذشته 62 هزار و 506 فروند ملکه زنبور عسل در استان مازندران تولید شد که 18 هزار و 850 فروند به صورت خود مصرفی برای زنبورداران و 43 هزار و 650 فروند برای سایر زنبورداران مورد استفاده قرار گرفت.
یدالهی عدم تامین شکر را از مشکلات مهم زنبورداران در استان اعلام کرد و گفت: مدیریت توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی و اداره کل صمت اقداماتی برای تامین شکر زنبورداران انجام دادند و مردادماه امسال 565 هزار کیلوگرم و شهریورماه 433 هزار کیلوگرم شکر برای زنبورداران استان تامین شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته 6 هزار و 971 زنبوردار در مازندران فعالیت داشتند که دو هزار و 210 نفر به صورت شغل اصلی و مستقیم در این رشته فعالیت داشتند، ادامه داد: سال گذشته 132 کیلوگرم با میانگین عملکرد 2.1 کیلوگرم تولید عسل در کلنیهای بومی داشتیم.
مدیر طیور سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: 6 هزار و 365 تن با متوسط عملکرد 9.4 کیلوگرم عسل در کلنیهای مدرن استان مازندران تولید شد.
این مسؤول بیان کرد: ژل رویال، گرده گل، موم و برهموم از محصولاتی بود که در صنعت زنبورداری استان تولید شد و سیاستهای وزارتخانه بر این است در این صنعت علاوه بر تولید عسل، نگاهها بر روی فرآوردههای جانبی آن متمرکز شود که مازندران در این فعالیت پیشرو است.
یدالهی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به شیوع ویروس کرونا، برای سال 99 آمارگیری زنبورعسل نداریم و در صورتیکه درخواست مجوز از سوی زنبورداران جدید داشته باشیم، بازدید کارشناسی از سوی امور دام مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و مراکز جهاد کشاورزی انجام میشود و مجوزهای جدید صادر میشود.
دیدگاه تان را بنویسید