عضو کمیسیون بهداشت مجلس:
قارچهای سمی هیچ پادزهری ندارند
تنها حدود ۶ درصد از قارچها خوراکی هستند
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: تنها ۶ درصد از قارچها خوراکی بوده و سم ناشی از قارچهای غیرخوراکی هیچ نوع پادزهری ندارد.
به گزارش «خبرگزاری ایانا» اکبر ترکی، در مورد دلیل افزایش ناگهانی مسمومیت ناشی از مصرف قارچ گفت: وقتی قرار است از پدیده ناگهانی سخن بگوییم به این نکته اشاره میکنیم که همچون قارچ بهصورت گسترده رشد کرده است، امسال به دلیل افزایش بارندگی در فصل بهار میزان رشد قارچ در سطح کوهستان و جنگلها بهصورت پراکنده مصداق همین امر بود، ضمن اینکه رشد بیرویه قارچها باعث سوءاستفاده برخی برای جمعآوری تمام آنها بهمنظور فروش و کسب درآمد بیشتر شد.
نماینده مردم فریدن، فریدونشهر و چادگان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: البته رشد ناگهانی قارچها باعث شده تا بسیاری از افرادی که برای سیاحت به طبیعت پناه بردهاند نیز بهطور ناگهانی با تعداد زیادی از آنها مواجه شده و بهمنظور مصرف خوراکی خود بدون هیچ آگاهی نسبت به این نوع گیاه اقدام به جمعآوری و مصرف انواع قارچها کنند.
وی یادآور شد: یکی از موضوعاتی که در مورد قارچها باید مدنظر قرار بگیرد این است که اکثر آنها سمی هستند و شاید تنها حدود 6 درصد قارچها خوراکی باشند و این در حالی است که مردم نسبت به انواع قارچها بیاطلاع هستند و قادر به تفکیک قارچ سمی از غیر سمی نیستند، ضمن اینکه در شناسایی دقیق نوع سمی از غیر سمی قارچها قطعاً کارشناسان باید اظهارنظر کنند.
ترکی خاطرنشان کرد: بهتازگی همین عدم شناخت نسبت به انواع قارچها باعث شده تعداد زیادی از افراد در پی مصرف آنها مسموم شده که تعدادی از آنها روانه بیمارستانها شدند و متأسفانه برخی از آنها هم جان خود را از دست دادند.
رسانهها باید در مورد عوارض ناشی از مصرف قارچهای سمی اطلاعرسانی کنند
وی در ارائه راهکار برای ورود مسئولان مربوطه در جهت کاهش آسیبهای ناشی از مصرف قارچهای سمی در کشور تصریح کرد: البته در رابطه با بخشی از افراد که از طریق توزیع قارچهای سمی در مراکز خرید دچار مسمومیت شدهاند میطلبد که سازمان غذا و دارو با جدیت بیشتری وارد عمل شود، از سوی دیگر رسانهها میتوانند از طریق اطلاعرسانی درزمینهٔ کاهش این نوع آسیبها نقش اساسی داشته باشند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، اظهار کرد: نکته بسیار مهمی که مردم در مورد قارچها باید از آن اطلاع یابند این است که نوع سمی آنها با پختن قابلخوردن نیست، ضمن اینکه سم قارچ بههیچعنوان پادزهری ندارد، بنابراین باید در همان مراحل اولیه تظاهر علائم مسمومیت به مراکز درمانی مراجعه کنند تا معده آنها بهسرعت شستشو داده شود، چراکه تأخیر در مراجعه به پزشک میتواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، تأکید کرد: افراد سعی کنند تنها از قارچهایی که پرورش دادهشده و در قالب بستهبندیهای بهداشتی ارائه میشود، استفاده کنند و از مصرف هرگونه قارچ خودرو که نسبت به نوع آن بیاطلاع هستند بهطورجدی خودداری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید