۷ هزار هکتار نهالکاری و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن غیرزنده در کویر میقان اراک
۱۴هزار هکتار نهالکاری و حفاظت و قرق و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن غیرزنده در کویر میقان شهرستان اراک در قالب پروژههای بیابانزدایی و در راستای تثبیت خاک و جلوگیری از فرسایش بادی ظرف سه دهه فعالیت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی انجام شد.
به گزارش ایانا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، در آستانه روز جهانی مقابله با بیابانزایی، رئیس اداره امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ظرف سه دهه اخیر ۷ هزار هکتار کشت گیاهان بیابانی نظیر قرهداغ و آتریپلکس، حدود ۷ هزار هکتار حفاظت و قرق و احداث ۷۷ کیلومتر بادشکن زنده در منطقه شمال و جنوب کویر میقان صورت گرفته است.
آتنا فرجی افزود: مجموعه این اقدامات موجب شده، در حال حاضر کویر میقان یکی از غنیترین تنوعهای گیاهی را داشته باشد به طوری که ۲۸۰ گونه گیاهی و ۱۴ تیپ گیاهی در این منطقه شناسایی شده است.
وی بیان کرد: با تثبیت خاک در کویر میقان که در قالب پروژههای بیابانزدایی صورت گرفته، قابلیت خوبی برای اکوتوریسم و گردشگری بوجود آمده است.
فرجی با بیان این که امسال بیشتر فعالیتهای اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بر حاشیه جنوبی کویر میقان متمرکز شده است، افزود: در این منطقه، کانون بحرانی فرسایش بادی جدید و حرکت ماسههای روان را شناسایی کردهایم.
وی با بیان این که از سال ۹۹ در جنوب کویر میقان حدود ۷ کیلومتر بادشکن احداث و ۹۷ هکتار گونههای بیابانی کشت کردهایم، گفت: برای امسال در این منطقه احداث ۵ کیلومتر بادشکن زنده هدفگذاری کردهایم که تاکنون ۳ کیلومتر آن محقق شده است.
فرجی بر اهمیت نقش بخش خصوصی و جوامع محلی در اجرای پروژههای احیای بیابان و مقابله با بیابانزایی تاکید کرد و ادامه داد: شرکت معدنی املاح ایران از سال ۹۵ تاکنون در راستای مسوولیت اجتماعی خود، ۳۰۰ هکتار نهالکاری با نظارت ما در کویر میقان انجام داده و امسال نیز ۵۰ هکتار نهالکاری را در برنامهاش دارد.
وی وسعت کویر میقان شهرستان اراک را ۴۹ هزار و ۸۰ هکتار عنوان کرد و افزود: در قسمت شمالی کویر میقان ۱۱ هزار و ۵۵۰ هکتار کانون بحران فرسایش بادی شناسایی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید